JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilaisten Fujitsun ja Panasonicin järjestelmäpiireistä vuonna 2015 muodostettu Socionext on julkistanut markkinoiden ensimmäisen HDMI 2.1 -standardia tukevan piirin. Sen avulla voidaan HDMI-kaapelissa siirtää pakkaamatonta 8K-videosignaalia.

HDMI 2.1 -määritys hyväksyttiin vuonna 2017. Sen kaistanleveys on 48 gigabittiä sekunnissa eli 2,7 kertaa perinteisen HDMI 2.0:n kaistanleveys. Kaista riittää 8K-signaalin siirtoon kaapelilla pakkaamattomana.

Socionextin HV5-sarja on markkinoiden ensimmäinen HDMI 2.1 -yhteensopiva lähetinvastaanotin. Yhtiön mukaan piirin avulla voidaan tuoda markkinoilla 8K-televisioita. Kaupalliset 8K-televisiolähetykset ovat pian käynnistymässä Japanissa. Piiri sopii myös ulkonäyttöjen ja lääketieteellisen kuvantamisen sovelluksiin, joissa o tarvetta 8K-tasoiselle kuvalle.

Socionext aikoo esitellä HDMI-uutuuspiirejään Ceatec-messuilla Japanissa. Pääosassa on kuvan liitäntäpiiri SC1H05AC01. Tämän hetken HDMI-laitteet vaativat neljä kaapelia siirtääkseen 8K-videota, mutta Socionextin piiri suoriutuu samasta vain yhdellä kaapelilla, yhtiö kertoo.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2