JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilaisten Fujitsun ja Panasonicin järjestelmäpiireistä vuonna 2015 muodostettu Socionext on julkistanut markkinoiden ensimmäisen HDMI 2.1 -standardia tukevan piirin. Sen avulla voidaan HDMI-kaapelissa siirtää pakkaamatonta 8K-videosignaalia.

HDMI 2.1 -määritys hyväksyttiin vuonna 2017. Sen kaistanleveys on 48 gigabittiä sekunnissa eli 2,7 kertaa perinteisen HDMI 2.0:n kaistanleveys. Kaista riittää 8K-signaalin siirtoon kaapelilla pakkaamattomana.

Socionextin HV5-sarja on markkinoiden ensimmäinen HDMI 2.1 -yhteensopiva lähetinvastaanotin. Yhtiön mukaan piirin avulla voidaan tuoda markkinoilla 8K-televisioita. Kaupalliset 8K-televisiolähetykset ovat pian käynnistymässä Japanissa. Piiri sopii myös ulkonäyttöjen ja lääketieteellisen kuvantamisen sovelluksiin, joissa o tarvetta 8K-tasoiselle kuvalle.

Socionext aikoo esitellä HDMI-uutuuspiirejään Ceatec-messuilla Japanissa. Pääosassa on kuvan liitäntäpiiri SC1H05AC01. Tämän hetken HDMI-laitteet vaativat neljä kaapelia siirtääkseen 8K-videota, mutta Socionextin piiri suoriutuu samasta vain yhdellä kaapelilla, yhtiö kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template