JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

EDA-talo Mentor Graphicsista tuli viime vuonna osa Siemens-konsernin PLM-divisioonaa. Sen Pohjoismaiden vetäjä Mats Friberg näkee fuusion erittäin positiivisessa valossa. Kauppa avaa mahdollisuuksia kasvulle ja Siemensin visiolle suunnittelun ja valmistuksen digitaalisesta murroksesta.

- Suomalaiset ovat aina olleet nopeita uuden tekniikan hyödyntäjiä. Konecranesin ja Metson kaltaiset isot yritykset ottavat nopeasti uusia teknologioita käyttöön. Ja Värtsilän uusi tehdas Vaasassa vie Teollisuus 4.0:n ajatuksen pidemmälle kuin kukaan saksalainen, Friberg sanoo.

- Suomi on erinomainen testipenkki suunnittelun ja valmistuksen digitalisaatiolle. Täällä mennään Teollisuus 4.0 -kehityksen kärjessä, Friberg kehuu.

Siemens on 93 miljardin euron ja 377 tuhannen työntekijän jättikonserni. Sen PLM-ryhmän (Product Lifecycle Management) osuus liikevaihdosta on nyt Mentor-fuusion jälkeen noin neljä miljardia euroa. Mats Friberg odottaa tähän miljardin lisäystä vuoteen 2020 mennessä.

Siemens PLM:n juuret ovat amerikkalaisessa UGS:ssä, jonka saksalaisjätti osti vuonna 2007. Kaupan jälkeen Siemensiin muodostettiin teollisuusautomaatioryhmä, jonka osaamista on laajennettu yritysostoin. Mentor oli 4,5 miljardin dollarin arvoisena Siemens PLM:n suurin yritysosto, viimeisin on lokakuun alussa voimaan tullut Mendix-kauppa.

Fribergin mukaan Siemensin yrityskulttuuri painottaa avoimuutta. Se näyttää istuvan hyvin yhteen sekä Mentor Graphicsin että suomalaisten kanssa. – Suomessa ei voi myydä huuhaata. Kaiken lähtökohta on aina tekninen.

Iso kysymys isoissa yrityskaupoissa on erilaisten tuotteiden sovittaminen yhteen. Siemens ja Mentor ovat jo fuusioineet joitakin työkalujaan, sillä robottiautojen ja autojen ADAS-järjestelmien simuloinnissa voidaan jo hyödyntää Mentorin emulaattoreita osana Amesim-simulointia.

Avoimuus tarkoittaa sitä, että asiakasta ei pakoteta mihinkään jäykkään prosessiin, vaan hän voi käyttää haluamiaan työkaluja. Esimerkiksi Friberg nostaa Nokian, joka on aina ollut iso Mentorin työkalujen käyttäjä, mutta ei Siemensin työkalujen käyttäjä. Nyt Mentorin asiakkaille tulee mahdollisuus hyödyntää Siemensin ohjelmistoja, mutta sitä ei koskaan pakoteta.

- Näemme tässä isoja mahdollisuuksia, mutta tarjottavien ratkaisujen pitää aina ensin saavuttaa käyttäjien luottamus, Friberg muistuttaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template