JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple yllätti käyttäjänsä pian kaksi vuotta sitten tuomalla markkinoille Macbook Pro -mallit, joissa oli vain yksi fyysinen liitäntä, C-tyypin USB. Viime viikolla Microsoft esitteli uudet Surface-laitteensa ja niistä USBC-liitäntä puuttui kokonaan. Kumpikin päätös on virheellinen.

Microsoftin laitepuolen johtaja Yusuf Mehdi kertoi blogissaan uusien Surface-laitteiden ominaisuuksista. Esimerkiksi Your Phone -sovellus vaikuttaa erinomaiselta, sillä se kytkee Android- tai iOS-älypuhelimet Windowsiin.

Surface Pro 6 on saanut prosessoripäivityksen Intelin kahdeksannen polven Core-suorittimiin ja sitä myötä tehoa on tullut 67 prosenttia edellispolvea enemmän. Silti laite jaksaa yhdellä latauksessa 13,5 tuntia. Hintaa laitteella on 899 dollarista ylöspäin.

999 dollarin lähtöhintainen Surface Laptop 2 on saanut saman polven Core-prosessorit ja yhdellä latauksella se jaksaa 14,5 tuntia. Molempia uutuuslaitteita yhdistää se, että niiden liitännöistä ei puhuta. USBC puuttuu, joten USB-liitäntä on jo kolme vuotta vanha. Tätä Mehdi ei perustele millään tavalla.

Silti Microsoft katsoo, että uusi Surface Studio 2 -työasema tarvitsee sekä USBC-liitännän että tuen Thunderbolt 3 -väylälle.

Applen ongelma Macbook Pro -läppäreissä on kaikkien muiden liitäntöjen hylkääminen. Lopputuloksena on pakko ostaa erilaisia sovittimia, jos haluaa liittää laitteita muilla tavoin kuin USBC:n välityksellä.

Apple varmaan on lopulta oikeassa: USBC valtaa kaikki fyysiset portit laitteissa monikäyttöisyytensä ansiosta. Mutta olisi kannattanut tehdä vielä 1-2 laitesukupolvea, joissa myös vanhempi liitäntä olisi mukana. Samalla olisi säästynyt kaapeli-, sovitin- ja liitinsekamelskalta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template