JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Apple yllätti käyttäjänsä pian kaksi vuotta sitten tuomalla markkinoille Macbook Pro -mallit, joissa oli vain yksi fyysinen liitäntä, C-tyypin USB. Viime viikolla Microsoft esitteli uudet Surface-laitteensa ja niistä USBC-liitäntä puuttui kokonaan. Kumpikin päätös on virheellinen.

Microsoftin laitepuolen johtaja Yusuf Mehdi kertoi blogissaan uusien Surface-laitteiden ominaisuuksista. Esimerkiksi Your Phone -sovellus vaikuttaa erinomaiselta, sillä se kytkee Android- tai iOS-älypuhelimet Windowsiin.

Surface Pro 6 on saanut prosessoripäivityksen Intelin kahdeksannen polven Core-suorittimiin ja sitä myötä tehoa on tullut 67 prosenttia edellispolvea enemmän. Silti laite jaksaa yhdellä latauksessa 13,5 tuntia. Hintaa laitteella on 899 dollarista ylöspäin.

999 dollarin lähtöhintainen Surface Laptop 2 on saanut saman polven Core-prosessorit ja yhdellä latauksella se jaksaa 14,5 tuntia. Molempia uutuuslaitteita yhdistää se, että niiden liitännöistä ei puhuta. USBC puuttuu, joten USB-liitäntä on jo kolme vuotta vanha. Tätä Mehdi ei perustele millään tavalla.

Silti Microsoft katsoo, että uusi Surface Studio 2 -työasema tarvitsee sekä USBC-liitännän että tuen Thunderbolt 3 -väylälle.

Applen ongelma Macbook Pro -läppäreissä on kaikkien muiden liitäntöjen hylkääminen. Lopputuloksena on pakko ostaa erilaisia sovittimia, jos haluaa liittää laitteita muilla tavoin kuin USBC:n välityksellä.

Apple varmaan on lopulta oikeassa: USBC valtaa kaikki fyysiset portit laitteissa monikäyttöisyytensä ansiosta. Mutta olisi kannattanut tehdä vielä 1-2 laitesukupolvea, joissa myös vanhempi liitäntä olisi mukana. Samalla olisi säästynyt kaapeli-, sovitin- ja liitinsekamelskalta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template