JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Linus Torvalds on ollut kolme viikkoa sivussa Linux-kernelin ylläpitäjän tehtävästään. Nyt mies on antanut BBC:lle sähköpostihaastattelun, jossa hän kertoo enemmän tauolle jäämisen syistä. Söpöksi tai halattavaksi (cuddly) hän ei usko muuttuvansa.

- On tunnettua, että haluan keskittyä tekniikkaan. En ole koskaan halunnut osallistua oikein mihinkään muihin keskusteluihin, Torvalds korostaa.

Torvaldsin mukaan hänen ”epäsosiaalinen” käytöksensä ei ole johtunut vain hänen ihmistaitojen puutteestaan. – Kyse on enemmän keskusteluista itsestään. Käyttäytymistä koskevissa argumenteissa ei yleensä ole mitään yhteistä tavoitetta, kuten tekniikassa. Enemmänkin tavoitteena on vain väittely.

Koodista puhuminen on helpompaa. Koodi on nopeaa tai hidasta, yksinkertaista tai monimutkaista, tai se kattaa enemmän tai vähemmän eri tilanteita ja tapauksia, Torvalds perustelee. Lyhyesti sanottuna koodi voi arvioida objektiivisilla mittareilla.

Hän sanoo myös saaneensa käytöksestään loukkaantuneilta kehittäjiltä viestejä, jotka ovat kieleltään paljon pahempia kuin hänen omat paljon julkisuutta saaneet purkauksensa.

Torvalds sanoo palaavansa aikanaan tehtäväänsä. Senkään jälkeen huonolla koodilla ei ole asiaa kerneliin. Ehkäpä kehittäjien saama palaute on asiallisempaa. – Toisaalta kaikki eivät koskaan ole tyytyväisiä. Ihmiset tulevat valittamaan, ettei mikään ole muuttunut, Torvalds ennustaa.

Miksi hän sitten jäi tauolle, jos ei katso muuttuvansa poliittisen korrektiuden mallioppilaaksi? – Rehellisesti sanottuna, en halua tulla yhdistetyksi esimerkiksi natseihin, homo- ja transfoobikoihin, jotka myös valittavat poliittisesta korrektiudesta. Sellainen saa julkisen kuvani näyttämään huonolta, Torvalds kertoo.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template