JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sony Mobile järjesti eilen Helsingissä tilaisuuden, jossa juhlistettiin uuden Xperia XZ3 -lippulaivamallin tämänpäiväistä myynnin aloitusta Suomessa. XZ3-uutuus on monella tapaa hieno laite ja samalla Sonyn ensimmäinen OLED-näytöllinen puhelin. Ainoa kysymys Sonyn kohdalla on, miksi sen kännykät eivät käy kaupaksi? Mitään teknistä syytä siihen ei enää ole.

Sony kuuluu älypuhelinmarkkinoilla ”ynnä muut -osastoon”. Viime vuonna yritys myi 14,6 miljoonaa älypuhelinta. Viidessä vuodessa myytyjen laitteiden määrä on puolittunut. Viime vuonna yhtiö paransi tulostaan, mutta lähinnä leikkaamalla kuluja. Liikevaihto putosi kolmanneksella.

Teknisesti Sony XZ3 nousee monella tapaa jopa kilpailijoiden ohi. 4K HDR -videokuvaus on harvinainen ominaisuus edelleen. Stereokaiuttimet älypuhelimessa niin ikään. Stereoääntä seuraava värinä tuo elokuviin ja peleihin uudenlaista otetta.

Toisaalta XZ3 näyttää hyvin konservatiiviselta. Poissa on tämän hetken trendikäs lovi näytön yläreunasta. Kaareutuva OLED-näyttö on hieno, mutta ylä- ja alareunassa on paksut reunukset.

Sony Mobilen PR-päällikkö Rikard Skogbergin mukaan suunnittelussa ei ole haluttu lähteä mukaan tähän varusteluun, jossa laitteisiin lisätään erilaisia ”pieniä kikkoja”. Tällainen olisi olut esimerkiksi näyttöön integroitu sormenjälkilukija, joka on tulossa vauhdilla useimpien valmistajien malleihin.

XZ3-mallissa on useita ominaisuuksia, joiden voisi kuvitella parantavan Sonyn olematonta suosiota. Kun laitteen poimii käteensä vaaka-asennossa, se osaa avata suoraan kamerasovelluksen. 960 kuvan sekuntinopeudella videon voi ”superhidastaa”, missä näkyy Sonyn vankka kamerakennosaaminen. Snapdragon 845 -prosessori on melkein parasta, mitä tällä hetkellä on tarjolla. Ja Sonyn ensimmäinen OLED-näyttö on erinomainen. Yhtiön oma X-Reality -tekniikka muuntaa vaikkapa televisiokuvan lähes HDR-laatuiseksi.

Ehkäpä Sonyn ongelmana onkin markkinointi? Eilisessä tilaisuudessa esiteltiin myös Bravia-televisioita ja PlayStationia, mutta tämä vankka video-osaaminen ei ole tainnut välittyä suurille massoille. Ehkäpä 800 euron XZ3-malli pystyy korjaamaan tätä puutetta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template