JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelillä on omansa, joten oli vain ajan kysymys milloin muutkin ryhtyvät toimittamaan FPGA-pohjaisia kiihdytyskortteja datakeskusten palvelimiin. Suurin FPGA-valmistaja Xilinx on tuonut tarjolle oman korttinsa, jolle se on antanut nimeksi Alveo.

Xilinxin mukaan Alveo-kortiella saadaan merkittävästi lisää laskentatehoa kaikkiin koneoppimista hyödyntäviin sovelluksiin. Tällaisia ovat esimerkiksi videonkäsittely, genomien tutkimus ja data-analytiikka.

Alveo U200- ja U250-kortit pohjaavat Xilinxin UltraScale-sarjan FPGA-piireihin ja ovat nyt ostettavissa volyymeissä. Aivan halpoja nämäkiihdytyskortit eivät ole, sillä edullisin versio maksaa 8995 dollaria.

Miksi palvelimissa sitten kannattaa käyttää FPGA-piirejä? Esimerkiksi koneoppimisalgoritmien käsittelyssä FPGA-piiri laskee 20 kertaa yleiskäyttöistä prosessoria nopeammin. Vasteaika on kolme, joskus jopa yli neljä kertaa lyhyempi kuin grafiikkaprosessoreissa, joihin vaikkapa Nvidian palvelinkortit perustuvat.

Lisätietoja Xilinxin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template