JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pian on kulunut kolme vuotta siitä, kun Microchip osti kilpailijansa Atmelin. Moni asiakas pelkäsi, että Atmelin AVR-ohjaimet katoaisivat markkinoilta tai että niiden kehitys loppuisi. Kävikin päinvastoin. Tänään Microchip esitteli PIC-suunnittelutyökalut, joissa onnistuu AVR-kehitys.

Microchipin MPLAB X -kehitysympäristön versio 5.05 tukee nyt isoa osaa AVR-ohjaimia. Tai ”beetatukee”, kuten Microchip asian ilmaisee. MPLABin tulevissa versioissa tuki laajenee koskemaan kaikkia AVR-ohjaimia.

Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että PIC-ohjaimia ja MPLAB-työkaluja käyttämään tottuneet suunnittelijat voivat valita suunnitteluihinsa myös AVR-mikro-ohjaimia. MPLAB-työkalujen koodigeneraattori osaa myös tuottaa valmista koodia AVR Xplained -kehityskorteille.

AVR-pohjaisia suunnitteluja varten MPLABissa on mukana GNU- ja XC8 C -kääntimet, joiden avulla sovelluskoodin kokoa voidaan puristaa pienempään. AVR-suunnitteluja saadaan näin optimoitua mahdollisesti pienempää muistia varten.

Kahden eri mikro-ohjainarkkitehtuurin tukeminen yhdessä ja samassa IDE-ympäristössä on ollut iso ohjelmistokehityshanke. Projekti ei ole Microchipin osalta ohi, sillä viime vuonna se osti FPGA-yritys Microsemin. Pidemmällä aikavälillä tarkoitus on integroida myös Microsemin FPGA-piireihin pohjaavien suunnittelujen kehitys yhteen ja samaan ympäristöön.

MPLAB X -työkaluista löytyy lisätietoa Microchipin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template