JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ethernet taitaa edelleen olla yleisin tapa liittää laitteet verkkoon tai reitittimeen, mikäli langatonta yhteyttä ei ole käytettävissä. Mutta miksi ihmeessä fyysinen liitäntä on edelleen kömpelö, vanha RJ45 vaikka tarjolla on muitakin vaihtoehtoja.

RJ45-liitin on ollut käytössä 1980-luvulta lähtien ja edelleen se löytyy monista läppäreistä ja reitittimistä. Samaan aikaan paljon nuorempi USB-liitäntä on kehittynyt mini-version kautta mikroksi, ja vastaava kehitys on tapahtunut muissakin liittimissä.

Totuus on, että monia sovelluksia varten RJ45-liitin on aivan liian iso. Pienillä korteilla liitin vie kohtuuttoman paljon tilaa. Yksi ratkaisu on tuoda Ethernet-liitäntä jonkin sovittimen läpi, jolloin fyysisenä liittimenä voidaan käyttää vaikkapa mikro-USB:tä.

RJ45-liittimelle on kuitenkin kehitetty myös pienempiä vaihtoehtoja. Esimerkiksi Harting esitteli jo pari vuotta sitten ix industrial -nimisen teollisuusliittimen, joka on peräti 70 prosenttia vanhaa RJ45-liitintä pienempi.

IX industrial -liittimen kautta voidaan syöttää datan lisäksi virtaa, joten se entisestään kutistaa liitäntöjen vaatimaa alaa tilanahtaudesta kärsivissä laitteissa. Silti liitin tukee Cat 6A -tason Ethernet-liikennettä eli 10 gigabitin yhteyksiä.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template