JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Datakeskuspalveluita ja nopeta verkkoyhteyksiä tarjoava Equinix on ottanut käyttöön Helsingissä HE5-datakeskuksensa laajennuksen Helsingin Viikissä. HE5-II -laajennus on arvoltaan kolmen miljoonan euron arvoinen investointi, ja se on järjestyksessä jo yhdeksäs laajennus viiden viime vuoden aikana yhtiön Suomen datakeskuksissa.

Viiden vuoden aikana Equinix on investoinut Suomeen yhteensä noin 90 miljoonaa euroa, ja näiden laajennusten kapasiteetti on yhteensä noin 11 megawattia. Uusin laajennus kasvattaa Equinixin HE5-datakeskuksen kapasiteettia 45 prosenttia. Laitekaappien kokonaismäärä on nyt noin 500.

Equinixin Suomen-toimitusjohtaja Sami Holopainen näkee, että Helsinki on tärkeä solmukohta Venäjän, Baltian ja muun Euroona digitaalisessa liikenteessä. - Suorien digitaalisten reittien ansiosta Helsinki on ihanteellinen sijaintipaikka yrityksille, jotka tarjoavat palveluitaan maailmanlaajuisesti ja tarvitsevat suoria yhteyksiä pilvipalveluiden toimittajiin tai liiketoimintaansa tukeviin digitaalisiin ekosysteemeihin, Holopainen kehuu.

Equinixin valttina on yhtiön mukaan maailman suurin globaali yhteenkytkettyjen datakeskusten Platform Equinix -alusta, jossa on noin 200 datakeskusta. Äskettäin Equinix julkaisi toisen kerran GXI-markkinatutkimuksen, joka todistaa yritysten välisten yksityisten yhteyksien kasvavan voimakkaasti verrattuna julkiseen internettiin. Suorien yhteyksien tärkeys korostuu, kun liiketoimintamalleista tulee yhä hajautuneempia ja riippuvaisia reaaliaikaisesta yhteydestä moniin käyttäjiin, kumppaneihin ja palveluntarjoajiin.

Equinixillä on pääkaupunkiseudulla nyt kuusi IBX-datakeskusta (International Business Exchange). Niitä käyttää yli 160 suomalaista ja kansainvälistä organisaatiota IT- ja yhteystarpeiden täyttämiseksi. Kaikki Helsingin datakeskukset on liitetty maailmanlaajuiseen Equinix Cloud Exchange Fabric -ratkaisuun, joka perustuu ohjelmistopohjaiseen kytkentään. Asiakkaille se tarkoittaa yhtä skaalautuvaa ja ketterää itsepalveluportaalia tai rajapintaa, jonka kautta ne voivat kytkeytyä yhteen haluamiensa pilvipalvelu- ja IT-palvelutoimittajien kanssa.

Helsingissä Equinix tarjoaa asiakkailleen pikaväylän globaaliin internetiin omasta internetin yhdysliikennepisteestä, jonka kapasiteetti on 2,4 terabittiä sekunnissa. Verkkosolmu otettiin käyttöön kaksi vuotta sitten.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template