JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puettavien ja IoT-laitteiden tehonkulutus putoaa koko ajan. Bosch Sensortechin uusin MEMS-kiihtyvyysanturi lyö kuitenkin pöytään aivan uudet ennätyslukemat. Se kuluttaa tehoa kymmenen kertaa vähemmän kuin vastaavat kilpailevat komponentit.

Bosch kertoo BMA400-anturin olevan nyt myynnissä sen jakeluverkoston kanssa. 2x2-millinen anturi aistii liikettä ja kiihtyvyyttä 14 mikroampeerin virralla, kun vastaavat kilpailijat ryystävät 150 mikroampeerin verran.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että samalla paristolla BMA400-pohjainen IoT- tai puettava laite jaksaa mitata liikettä ja askelia viikkokausia pidempään.

BMA400-anturi herää toimintaan havaitessaan liikettä ja vaipuu horrokseen heti liikkeen loppuessa. Tämän ansiosta laitteen isäntäprosessoria ei tarvitse käynnistää, mikä pienentää tehonkulutusta merkittävästi.

Anturi voidaan toki käyttää monessa muussakin sovelluksessa kuin aktiivisuusrannekkeessa. Sitä voidaan käyttää havaitsemaan esimerkiksi lasin fyysinen rikkoutuminen, joten murtohälytystä ei tarvitse antaa turhaan esimerkiksi tärinän takia.

Boschin mukaan MEMS-kiihtyvyysantureissa on tähän asti jouduttu valitsemaan suorituskyvyn tai alhaisen virrankulutuksen välillä. BMA400-piiri antaa molemmat ominaisuudet suunnittelijan käyttöön. Lisätietoja Bosch Sensortechin sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template