JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puettavien ja IoT-laitteiden tehonkulutus putoaa koko ajan. Bosch Sensortechin uusin MEMS-kiihtyvyysanturi lyö kuitenkin pöytään aivan uudet ennätyslukemat. Se kuluttaa tehoa kymmenen kertaa vähemmän kuin vastaavat kilpailevat komponentit.

Bosch kertoo BMA400-anturin olevan nyt myynnissä sen jakeluverkoston kanssa. 2x2-millinen anturi aistii liikettä ja kiihtyvyyttä 14 mikroampeerin virralla, kun vastaavat kilpailijat ryystävät 150 mikroampeerin verran.

Käytännössä tämä tarkoittaa, että samalla paristolla BMA400-pohjainen IoT- tai puettava laite jaksaa mitata liikettä ja askelia viikkokausia pidempään.

BMA400-anturi herää toimintaan havaitessaan liikettä ja vaipuu horrokseen heti liikkeen loppuessa. Tämän ansiosta laitteen isäntäprosessoria ei tarvitse käynnistää, mikä pienentää tehonkulutusta merkittävästi.

Anturi voidaan toki käyttää monessa muussakin sovelluksessa kuin aktiivisuusrannekkeessa. Sitä voidaan käyttää havaitsemaan esimerkiksi lasin fyysinen rikkoutuminen, joten murtohälytystä ei tarvitse antaa turhaan esimerkiksi tärinän takia.

Boschin mukaan MEMS-kiihtyvyysantureissa on tähän asti jouduttu valitsemaan suorituskyvyn tai alhaisen virrankulutuksen välillä. BMA400-piiri antaa molemmat ominaisuudet suunnittelijan käyttöön. Lisätietoja Bosch Sensortechin sivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template