JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Telian ja Elisan syyskuun myydyimpien puhelimien listalla rynnivät Applen uutuusmallit, mutta OnePlus 6:n asemaa ne eivät ainakaan vielä uhanneet. DNA:n listan kärkipäätä puolestaan hallitsee Huawei, jolla on peräti seitsemän mallia kymmenen myydyimmän joukossa.

Telian lista osoittaa, että Applen uudet iPhone Xs- ja Xs Max -mallit nousivat jo kolmanneksi myydyimmäksi, heti vuodentakaisen iPhone 8 -mallien perään. Elisalla lista on kirjavampi ja kymmenen suosituimman joukossa on neljä eri valmistajaa, mukaan lukien HMD Global Nokia 5 -mallillaan.

Elisan mukaan myyntitilastoissa näkyy koulujen alkaminen. – Top-listalla on puhelimia kaikista hintaluokista, ja yli kolmannes listan laitteista edustaa noin 200 euron hintaluokkaa. Toisaalta Applen uuden mallin nousu kuluttajien myydyimpien listalle kertoo siitä, että puhelimesta ollaan valmiita maksamaan myös enemmän, kuvailee Elisan henkilöasiakkaiden liiketoimintajohtaja Jan Virkki.

Myös yrityksissä edullisemmat mallit myyvät. Data-Infon toimitusjohtaja Kimmo Sulinin mukaan Samsungin keskihintaiset ja edulliset laitteet olivat syyskuussa yritysasiakkaiden myydyimpien laitteiden kärjessä. Tämä osoittaa selvästi, että usein myös edullisempi laite kattaa tarpeet myös yrityskäytössä.

Applen uutuusmallit ovat kalliita, mutta myös haluttuja. DNA:lla moni iPhone-käyttäjä tuo vanhan laitteensa vaihtoon, koska niistä saadaan kohtuullinen vaihtohyvitys uudempaan malliin.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template