JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Pian on kaksi viikkoa kulunut siitä, kun Linus Torvalds järkytti koko kehittäjäyhteisöään ilmoitettuaan jäävänsä toistaiseksi tauolle. Sen jälkeen kehittäjien keskuudessa on syntynyt jonkinlainen ”myrsky vesilasissa” joidenkin uhattua jopa vetää koodinsa kernelistä. Nyt myrsky on tasaantunut, ja ytimen kehityskin näyttää sujuvan entiseen tapaan.

Viime sunnuntai saattoi silti olla historiallinen päivä. Ensimmäistä kertaa ytimestä julkistettiin versio jonkun muun kuin Torvaldsin toimesta. Greg Kroah-Hartman kertoi tosin viestissään vain ”pitävänsä Linusin penkkiä lämpimänä”.

On itse asiassa mielenkiintoinen kysymys, voisiko kehittäjä vetää koodinsa kernelistä, jos haluaisi niin tehdä. GPL-lisenssin perusteella näin ei ilmeisesti voi tehdä. Lisenssi antaa mahdollisuuden muuttaa koodia, kunhan antaa muutokset yhteisön käyttöön. Koodia voi toki poistaa omasta versiostaan, mutta varsinaisesta kernelistä se ei onnistu.

Viime sunnuntaina julkistettu versio ytimestä oli merkinnältään 4.19-rc5 eli kyse seuraava ydin valmistuu kovaa vauhtia. Normaalitahdilla 4.19 julkistetaan 3-4 viikon sisällä.

Kroah-Hartmanin mukaan mitään isoja teknisiä ongelmia ei ole. Muutokset ovat tyypillisiä parannuksia verkkoajureihin, x86-arkkitehtuuriin, audionkäsittelyyn ja drm-prosessointiin, Kroah-Hartman kertoo.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template