JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Sulautetut ratkaisut kutistuvat jatkuvasti. Austinilainen Octavo Systems on esitellyt järjestelmäpiirin, joka käytännössä on 1 gigahertsin nopeuteen yltävä tietokone 2,7 x 2,7 sentin paketissa. Sillä voidaan toteuttaa Linux-tietokone: tarvitaan vain sähköä ja muutama resistori.

OSD335x-järjestelmäpiiri perustu Texas Instrumentsin Arm Cortex-A8-pohjaiseen Sitara-piiriin. Sen lisäksi piirillä on gigatavun verran DDR3-muistia, jopa gigatavun eMMC-flash-muisti, kaksi teholähdettä, MEMS-oskillaattori sekä yli sata passiivikomponenttia.

Kokonaiseksi tietokoneeksi piiri on muuttunut MEMS-kellopiirin ja teholähteiden lisäämisen myötä. Sulautettua tietokonetta suunnittelevalle tämä tarkoittaa, ettei aikaa kulu esimerkiksi DDR3-muistin liitännän reitittämiseen tai tehonsyötön suunnitteluun.

Octavo Systemsin mukaan koko järjestelmä on kooltaan noin puolet vastaavia kilpailevia, erilliskomponentteihin perustuvia ratkaisuja pienempi. Tämän ansiosta teollisuustietokone voidaan toteuttaa aiempaa pienemmässä koossa ja muodossa, jotka eivät ole aiemmin olleet mahdollisia.

Yhtiön mukaan uutta piiriä tullaan hyödyntämään esimerkiksi rakennusautomaatiossa, teollisuuden ohjausjärjestelmissä ja IoT-laitteissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template