JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kotiin tuleva nettiyhteys nopeutuu koko ajan. Kuituyhteyden lisääntyvät ja mobiiliteitse puhutaan jo sadoista megabiteistä. Yhteyden jakaminen talon sisällä on yhä ongelmallista. Ehkäpä siihen sopisi edullinen muovipohjainen kuitu eli POF.

POF (plastic optical fiber) on tekniikka, jossa ohutta muovista kuitukaapelia voidaan vetää talon olemassaolevia kaapelointeja pitkin, joten toteutus tulee edulliseksi. Saksalainen KDPOF kehittää POF-lähettimiä, joilla on nyt ylletty uuteen nopeuteen kotien verkottamisessa.

WiFi Alliance ratifioi viime keväänä uuden EasyMESH-hankkeen, jossa wifi-laitteet voidaan sertifioida tukemaan mesh-tyyppisiä yhteyksiä kotona. Kuluttajan ei tarvitse miettiä, minkä laitteen hankkii tai tukeeko oma päätelaite kodin wifi-verkkoa, kunhan siitä löytyy sertifiointi.

KDPOF kiihdyttää nyt WiFi easyMESHin aiemmasta 100 megabitistä jopa gigabittiin uusilla POF-lähettimillään. Käytännössä kotiin tuleva nettiyhteys voidaan jakaa POH-muovikuidulla eri puolilla taloa ja sen jälkeen eteenpäin wifi-reitittimillä.

KDPOH hakee tekniikalleen käyttöä myös ajoneuvoissa, joissa kallis ethernet voitaisiin korvata ohuella muovikuidulla. Käytännössä ajoneuvosta tulisi tällöin optinen verkko.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template