JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Huawei kertoo aloittavansa uusimman Mate 20 Lite -mallin myynnin Suomessa ensi maanantaina. Puhelimen suositushinnaksi on vahvistunut 349 euroa. Sillä saa käyttöönsä 6,3-tuumaisen FullHD+-näytön sekä kalliimmista malleista tuttuja tekoälytoimintoja.

Puhelimen prosessori on Huawein oma Kirin 720, joka on ensimmäinen HiSiliconin 12 nanometrin prosessissa valmistettu Kirin-suoritin. Arkkitehtuuri koostuu neljästä 2,2 gigahertsin Cortex A73 -ytimestä sekä neljästä 1,7 gigahertsin Cortex A53 -ytimestä.

Puhelin on varustettu kahdella SIM-korttipaikalla, jotka molemmat tukevat 4G- ja VoLTE-yhteyksiä, jolloin korttien järjestyksellä ei ole enää väliä. Akku on kapasiteetiltaan 3750 milliampeerituntia ja se latautuu Huawein Quick Charge -pikalatauksella.

EMUI 8.2 -käyttöliittymä tukee Mate 20 Liten tekoälyominaisuuksia, kuten älykästä teemat tunnistavaa kuvagalleriaa sekä verkkokaupan tunnistavaa assistenttia. Huawei Mate 20 Litessä tekoälyä on hyödynnetty myös taustahälyn suodattamisessa, jolloin puhelujen laatu paranee.

Tekoälyä hyödynnetään myös laitteen neljässä kamerassa. Takana puhelimessa on 20 ja 2 megapikselin anturit ja edessä 24 ja 2 megapikselin anturit. Tekoäly tunnistaa takakameroilla kuvattaessa Huawein mukaan yli 200 kuvaustilannetta ja optimoi kameran asetukset sen mukaan. Etukameroita käytettäessä puhelin tunnistaa peräti 500 kuvaustilannetta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template