JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kun yritykset hakevat kaikkein tietoturvallisinta ratkaisua, Toshiban Mobile Zero Client -konsepti on hyvä ehdokas. Siinä läppärillä ei ole käyttöjärjestelmää eikä koskaan mitään varastettavaa dataa. Ja nyt Toshiban alusta tukee myös Citrix- ja VMware-yhteyksiä.

Mobile Zero Client toimii niin, että laite käynnistetään ja se liittyy haluttuun wifi-verkkoon. Tämän jälkeen laite pyytää käynnistyslupaa Toshiban ohjauskeskuksesta. Luvan saannin jälkeen läppäriin ladataan salattuna käyttöjärjestelmä, joka puretaan RAM-muistiin.

Tämän jälkeen laite on käyttövalmis. Linux-läppärillä voidaan ottaa VPN-yhteys yrityksen verkkoon, jolloin käytössä ovat kaikki yrityksen sovellukset.

Konsepti nojaa pitkälle Toshiban omaan BIOS- ja UEFI-osaamiseen. TZMC toimii useilla Toshiban yrityskannettavamalleilla.

Kyse on tietysti vanhasta thin client -ideasta, mutta aiemmin se on yleensä toteutettu pöytäkoneilla tai läppäreillä yrityksen tai organisaation omassa verkossa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template