JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Applen uudet älypuhelimet ovat kalliita, sen jokainen tietää. Mutta kuinka paljon uusien laitteiden komponentit maksavat? Kuinka paljon Apple nettoaa jokaisella myydyllä puhelimella? TechInsights on nyt selvittänyt asian ja Applen kate on aivan eri tasolla kuin kilpailijoiden.

Viime vuonna TechInsights purki uuden iPhone X:n ja laski komponenttien kokonaishinnaksi 395 dollaria. Yli tonnin hintaisena X tuotti Applelle todella hyvin. Kilpailijat eivät pääse lähellekään vastaavia kateprosentteja.

Uusissa XS-malleissa Apple on onnistunut jopa parantamaan kateprosenttiaan. TechInsightsin mukaan iPhone XS Maxin komponentit ja kokoonpano maksavat 443 dollaria. USA:ssa mallin hinta on 512 gigatavun muistilla 1449 dollaria eli kyse on markkinoiden kalliimmasta älypuhelimesta.

Uusimman ja hienoimman iPhonen kallein komponentti on 6,5-tuumainen näyttö, jonka hinnaksi TechInsights on arvioinut 80,50 dollaria. Uusi A12 Bionic -sovellusprosessori maksaa 72 dollaria eli vajaa kuusi dollaria enemmän kuin edeltäjänsä iPhone X:ssä.

Myös XS Max -mallin muisti on kalliimpaa kuin viime vuoden mallissa. Muilta osin komponenttien hinnoissa ei ole tapahtunut suurta muutosta. Ja kannattaa muistaa, että TechInsights on arvioinut komponenttien hinnat laitteen purkuhetkellä. Esimerkiksi Applen itsensä valmistuttamille A12 Bionic -prosessoreille on vaikea löytää tarkkaa hintaa, sillä niitä ei myydä kellekään toiselle valmistajalle.

TechInsightsin analyysi kertoo paljon Applen strategiasta älypuhelimissa. Yhtiö pyrkii lisäämään omaa komponenttisuunnitteluaan ja esimerkiksi grafiikkaprosessointi on nyt täysin sen omassa hallussa. Modeemirintamalla se on hylännyt Qualcommin ja luottaa nyt Intelin LTE-modeemiin ja kantataajuuspiiriin.

Tämä lähestymistapa on keino saada älypuhelinrauta eroamaan kilpailijoiden laitteista. Tällä hetkellä vain Huawei ja Samsung pystynyt edes kisaamaan Applen kanssa, sillä vain niillä on resursseja kehittää omia piirisarjoja. Samsungilla on lisäksi etunaan oma näyttö- ja muistipiirien valmistus. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että laadullisesti ja toiminnallisesti muiden valmistajien on hyvin vaikea kilpailla näiden kolmen kanssa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Roima parannus IoT-verkkojen tietoturvaan

Langattomia IoT-laitteita pidetään merkittävänä uhkana teollisuuden tietoverkkojen turvallisuudelle. Tietoturvassa voidaan kuitenkin päästä roimasti paremmalle tasolle soveltamalla TLS-suojausmenettelyn virtaviivaistettua johdannaista, jonka avulla ei-IP-pohjaiset IoT-solmut voidaan turvallisesti liittää IP-pohjaisiin verkkoihin. Vahva tietoturva voidaan näin kattaa koko verkkojärjestelmän päästä päähän.

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template