JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Itävaltalainen anturivalmistaja ams esitteli tänään AS6501-piirin, joka on kaksikanavainen TDC-muunnin (time-to-digital). Se mahdollistaa nopean skannauksen ja suuren tarkkuuden yksisäteisissä optisen mittaamisen ja lääketieteellisen kuvantamisen järjestelmissä.

AS6501-piirillä on nopeat LVDS-liitännät Start- ja Stop-signaaleille valolähteessä optisen mittauksen laitteissa ja skannereissa, ja LVDS-mittauslähdöt. Sitä voidaan käyttää mittaamaan optisten signaalien kulkuaikaa aina 20 pikosekunnin tarkkuuteen kanavaa kohti, tai 10 pikosekunnin tarkkuuteen kaksikanavaisessa suuriresoluutioisessa tilassa, ja tallentamaan mittauksia erittäin nopealla, jopa 70 meganäytteen sekuntinopeudella.

Yksisäteiset, tarkkaan ja nopeaan AS6501-muuntimeen perustuvat lasermittausjärjestelmät voivat tuottaa äärimmäisen tarkkoja ja yksityiskohtaisia ääriviivoja näkökentässä olevista objekteista – tämä on olennainen vaatimus ajoneuvojen uusissa kuljettajaa avustavissa ja autonomisissa järjestelmissä. Myös lääketieteen positroniemissiotomografia- eli PET-kuvantamisjärjestelmät voivat käyttää AS6501-piiriä tuottamaan erittäin yksityiskohtaisia kuvia potilaan ruumiista.

Optimoimalla AS6501:n yksisäteisiä sovelluksia varten ams on onnistunut yhdistämään erittäin hyvän suorituskyvyn kompaktiin kokoon. Kaksikanavainen AS6501 on pakattu vain 7 x 7 -milliseen QFP48-koteloon, mikä on 40 prosenttia pienempi korttiala verrattuna nelikanavaiseen vastineensa eli TDC-GPX2-piiriin. AS6501 sisältää Start- ja Stop-signaalien välisen ajan mittaamiseen tarvittavan logiikan, joten se vaatii vähemmän ulkoisia komponentteja.

Tehonkulutus on jopa kymmenen kertaa alhaisempi kuin kilpailevissa, saman tasoisen tarkkuuden tuovissa TDC-piireissä: tyypillinen tehonkulutus normaalitoiminnassa on vain 450 milliwattia 3,3 voltin syöttöjännitteellä. Valmiustilan virrankulutus on 60 mikroampeeria.

AS6501-piiriä voidaan käyttää myös mikro-ohjainpohjaisissa suunnitteluissa, jotka vaativat SPI-sarjaliitäntää. AS6501-piirillä on nelijohtiminen SPI-liitäntä konfiguroinnin asetuksia varten, mitä voidaan vaihtoehtoisesti käyttää datan lukuun.

AS6501-piiri on nyt tarjolla tuotantovolyymeissä. Lisätietoja löytyy ams:n sivuilta.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template