JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

RSSI viittaa vastaanotetun signaalin vahvuuteen. Santa Barbaran yliopistossa on nyt järjestetty koe, jossa huoneessa olevien henkilöiden määrä laskettiin pelkän wifi-signaalin RSSI-arvon perusteella.

Professori Yasamin Mostofin johtamassa tutkimuksessa tekniikka on nyt demottu ensimmäisen kerran. Wifi-signaalin avulla mittaaminen vaatii vain lähettimen sekä vastaanottimen mitattavan tilan ulkopuolella. Wifi-mittausta on tutkittu, koska sillä voi olla merkittäviä sovelluksissa sekä energiankäytön hallinnassa, kaupan alalla että turvallisuussovelluksissa.

Mostofin tiimin tulokset julkaistiin IEEE:n PERCOMkonferenssissa sekä järjestön lehdissä. Mitattava tila oli luokkahuone, johon sopi noin 20 henkilöä kävelemään ristiin rastiin. Heidän ei tarvitse kuljettaa mukanaan mitään vastaanotinta.

Wifi-signaali lähetetään reitittimestä huoneen ulkopuolella ja vastaanotetaan huoneen ulkopuolella. Mitattavaa tilaa ei tarvitse mitenkään kartoittaa tai kalibroida: yksi kalibrointityyppinen koemittaus ennen koetta riittää.

Ongelma signaalinvoimakkuuden mittaamisessa on tietenkin signaalin voimakas siroaminen ja heijastuminen eri pinnoista. Tämän ratkaisemiseksi Mostofin tiimi kehitti uuden menetelmän, joka osaa ottaa huomioon ihmisen läsnäolon ja liikkumisen vaikutuksen signaalin voimakkuuteen.

Mostofin kehittämässä mallissa lasketaan muutoksia signaalivoimakkuudessa sen voimakkuuden putoamisten välissä. Näitä kutsutaan ”tapahtumiksi” ja niiden välistä informaatiota uudet mallit pystyvät analysoimaan.

Heijastuessaan seinistä wifi-signaali heikkenee selvästi enemmän kuin heijastuessaan takaisin henkilöstä. Näitä pieniä eroja hyödyntämällä tutkijat pystyivät mallillaan laskemaan tarkasti tilassa olevien henkilöiden lukumäärän.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template