JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealalla on jo kolme vuotta käyty aika kovaa pudotuspeliä. Microchip Technologyn johtoryhmään kuuluva Steve Drehobl uskoo, että keksittyminen jatkuu. – Lopulta jäljelle jää vain kymmenkunta puolijohdeyritystä, jolla on omaa tuotantoa, Drehobl ennustaa.

Microchip on itse hyvä esimerkki puolijohdealan kehityksestä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ostanut yhteensä 18 yritystä. Vuonna 2016 haaviin tarttui iso kilpailija Atmel ja tänä vuonna Microsemi.

- Yritysostot ovat aina aikaa vievä prosessi. Vielä 1,5-2 vuotta saattaa fuusio loppuun. Microsemin osalta työ on vielä pahasti kesken.

Jos laskee mukaan Microchipin ostamien yritysten tausta yrityskaupoissa, tulos on hämmentävä. - Microchip on nyt 65 yrityksen yhdistelmä.

Yhtiö aloitti pienenä 20 miljoonan dollarin muistivalmistajana. Iso kasvu käynnistyi vasta vuonna 1994, kun yhtiö alkoi valmistaa omia mikro-ohjaimiaan. PIC-arkkitehtuuri on tuttu useimmille suunnittelijoille.

Miljardin dollarin raja meni rikki vuonna 2007, juuri ennen dotcom-kuplan puhkeamista. Tällä hetkellä Microchip on 5,7 miljardin dollarin yritys. Eikä enää mikään mikro-ohjaintalo. Analogiakomponenttejakin se myy vuodessa yli miljardilla.

- Kuva meistä mikro-ohjainyrityksenä on vanhentunut. Itse puhumme sulautetusta ohjauksesta. Sen keskiössä on mikro-ohjain, mikroprosessori tai FPGA.

Drehobl muistuttaa, ettei mikro-ohjainkaan enää ole se sama 8-bittinen prosessori kuin takavuosina. - Nyt 8-bittisessä mikro-ohjaimessa on 15 prosenttia digitaalisia toimintoja. Ohjain on yhä enemmän analogiakomponentti.

Drehoblin mukaan Microchip aikoo nousta niiden lopulta säilyvien 10 puolijohdeyrityksen joukkoon. Tämä edellyttää myös yritysostoja. Mikro-ohjaimissa ostettavaa ei oikeastaan ole.

- Renesas on ykkönen ja NXP kakkonen. Japanilaista yrityskulttuuria voisi olla vaikea sovittaa amerikkalaiseen. Ja NXP:n myynti Qualcommilla kariutui tunnetulla tavalla, joten ei sekään taida olla hyvä idea. Ja me olemme jo nyt markkinoiden kolmanneksi suurin, Drehobl muistuttaa.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template