JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Puolijohdealalla on jo kolme vuotta käyty aika kovaa pudotuspeliä. Microchip Technologyn johtoryhmään kuuluva Steve Drehobl uskoo, että keksittyminen jatkuu. – Lopulta jäljelle jää vain kymmenkunta puolijohdeyritystä, jolla on omaa tuotantoa, Drehobl ennustaa.

Microchip on itse hyvä esimerkki puolijohdealan kehityksestä. Viimeisen kymmenen vuoden aikana se on ostanut yhteensä 18 yritystä. Vuonna 2016 haaviin tarttui iso kilpailija Atmel ja tänä vuonna Microsemi.

- Yritysostot ovat aina aikaa vievä prosessi. Vielä 1,5-2 vuotta saattaa fuusio loppuun. Microsemin osalta työ on vielä pahasti kesken.

Jos laskee mukaan Microchipin ostamien yritysten tausta yrityskaupoissa, tulos on hämmentävä. - Microchip on nyt 65 yrityksen yhdistelmä.

Yhtiö aloitti pienenä 20 miljoonan dollarin muistivalmistajana. Iso kasvu käynnistyi vasta vuonna 1994, kun yhtiö alkoi valmistaa omia mikro-ohjaimiaan. PIC-arkkitehtuuri on tuttu useimmille suunnittelijoille.

Miljardin dollarin raja meni rikki vuonna 2007, juuri ennen dotcom-kuplan puhkeamista. Tällä hetkellä Microchip on 5,7 miljardin dollarin yritys. Eikä enää mikään mikro-ohjaintalo. Analogiakomponenttejakin se myy vuodessa yli miljardilla.

- Kuva meistä mikro-ohjainyrityksenä on vanhentunut. Itse puhumme sulautetusta ohjauksesta. Sen keskiössä on mikro-ohjain, mikroprosessori tai FPGA.

Drehobl muistuttaa, ettei mikro-ohjainkaan enää ole se sama 8-bittinen prosessori kuin takavuosina. - Nyt 8-bittisessä mikro-ohjaimessa on 15 prosenttia digitaalisia toimintoja. Ohjain on yhä enemmän analogiakomponentti.

Drehoblin mukaan Microchip aikoo nousta niiden lopulta säilyvien 10 puolijohdeyrityksen joukkoon. Tämä edellyttää myös yritysostoja. Mikro-ohjaimissa ostettavaa ei oikeastaan ole.

- Renesas on ykkönen ja NXP kakkonen. Japanilaista yrityskulttuuria voisi olla vaikea sovittaa amerikkalaiseen. Ja NXP:n myynti Qualcommilla kariutui tunnetulla tavalla, joten ei sekään taida olla hyvä idea. Ja me olemme jo nyt markkinoiden kolmanneksi suurin, Drehobl muistuttaa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template