JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Yhä useammassa sovelluksessa käytetään fotoniikkapiirejä: lääketieteen kuvantamisessa, suurteholaskennassa ja tietenkin robottiautojen LiDar-järjestelmissä. Niiden tuominen laitteiden piirilevyille on kuitenkin hidasta ja työlästä. Mentor helpottaa nyt ongelmaa markkinoiden ensimmäisellä fotoniikkapiirien reititystyökalulla.

Työkalu on nimeltään LightSuite. Se ei perustu Siemens-konserniin kuuluvan Mentorin aiempiin EDA-työkaluihin, vaan on OpenAccess-pohjainen työkalu, jossa kuvauskielenä käytetään Pythonia. Mentorin mukaan fotoniikkaosien sijoittelu ja reititys onnistuu työkalun avulla minuuteissa, kun työ aiemmin vaati viikkoja.

Tähän asti fotoniikkasuunnittelijoiden on pitänyt käyttää analogisia, täysin kustomoituja IC-työkaluja. Komponentit on pitänyt sijoittaa piirikortilla manuaalisesti ja liittää muihin komponentteihin manuaalisesti. Tämän jälkeen suunnittelulla on tyypillisesti fyysinen verifiointi Mentorin Calibrella, joka osaa tarkistaa suunnittelusäännöt myös fotoniikkasuunnitteluista.

LightSuitessa prosessi on merkittävästi automatisoidumpi. Sekä fotoniikka- että elektroniset komponentit voidaan sijoittaa suunnitteluun automaattisesti. Suunnittelijat voivat luoda Python-skriptin, jota käytetään LightSuiten fotoniikkakääntimeen. Komponentteja voidaan myös tuoda valmiista OpenAccess-suunnittelusta.

Seuraavassa vaiheessa työkalu liittää fotoniikkakomponentit suunnitteluun taipuisilla aalto-ohjaimilla (waveguide). Sikäli kuin komponentit sisältävät myös elektronisia osia, työkalua reitittää nämä osat samanaikaisesti.

LightSuiten fotoniikkakäännin käyttää Calibre RealTime-työkalua varmistamaan, että suunnittelu ei riko suunnittelusääntöjä. Reitityksen onnistuminen minuuteissa entisten viikkojen sijaan muuttaa fotoniikkasuunnittelua radikaalisti, sillä se antaa suunnittelijoille mahdollisuuden kokeilla erilaisia vaihtoehtoja. Entisessä prosessissa tämä oli käytännössä mahdotonta.

LightSuite-työkalut tulevat tarjolle lokakuun alussa. Mentor esittelee työkaluja ensi viikolla Rooman ECOC-näyttelyssä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template