JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ensi viikolla Tampereella järjestettävien Alihankinta-messujen yhteydessä järjestetään kolmannen kerran startupien ja teollisuusyritysten verkostoitumistapahtuma AlihankintaHEAT. Tapahtuma laajenee yksipäiväisestä kolmipäiväiseksi ja siirtyy messujen ytimeen pääaulaan.

HEAT haastaa teollisuuden perinteiset ajattelu- ja toimintatavat sekä kääntää alan toimijoiden katseet tulevaisuuden älykkääseen teollisuuteen. Heat Stagella on luvassa ajankohtaisia puheenvuoroja, keskusteluja ja pitchauksia.

- AlihankintaHEATissa visioidaan, miltä suomalaisen valmistavan teollisuuden tulevaisuus näyttää ja kuinka teknologiat muuttavat toimintatapoja. Heat Stagella kuullaan alan odotuksista, näkymistä sekä uudistuvasta ja älykkäästä teollisuudesta, kertoo Tampereen Messujen ja Finland Eventsin tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu.

AlihankintaHEATin pääkumppani Business Finland pyrkii vaikuttamaan siihen, että ilmapiiri ja edellytykset tuotannollisen toiminnan kasvattamiseksi Suomessa paranevat.

- Sampo – valmistettu Suomessa -kampanja antoi Business Finlandille hyvän syyn lähteä toistamiseen mukaan AlihankintaHEAT-tapahtumaan. Kumppanuus mahdollistaa neljän yrityksen: Hydroline, Etteplan, Amomatic ja Plastep menestystarinoiden ja Sampo-infon välittämisen suurelle yleisölle, toteaa ohjelmapäällikkö Nuppu Rouhiainen Business Finlandista.

- Valmistavan teollisuuden osuus Suomen viennistä on noin puolet. Ala vaatii jatkuvaa ja korkeatasoista kehitystä ja uusien markkinoiden löytämistä. Emme pysty emmekä halua kilpailla halvoilla hinnoilla. Kilpailukyvyn pitää tulla muualta, kuten osaamisesta ja pitkälle koulutetuista työtekijöistä, kertoo kampanjan vetäjä Jarmo Raittila Business Finlandista.

AlihankintaHEATissa on mukana 11 startupia, joilla on tarjota tuotteita, palveluita tai yhteistyöehdotuksia teollisuudelle: 360Mediatalo Oy, Coup4 Oy, Eligo Studio Oy / eligo.live, Chainfrog Oy, Fuusio Labs Oy, Sensoan Oy, Trelic Oy, TreSolver Oy, UnSeen Technologies Oy, Vaisto Solutions Oy ja Wizense Oy. Yrityksiin voi tutustua täällä: www.alihankinta.fi/heat

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template