JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

CRM-sovelluksia kehittävä Salesforce on esitellyt uusia työkaluja Lightning-alustanaansa. Niiden avulla on mahdollista luoda yrityssovelluksia muutamalla klikkauksella. Ilman, että kirjoittaa yhtää riviä koodia.

Uusista työkaluista Lightning Object Creator tekee laskentataulukosta verkkolomakkeen ilman erillistä ohjelmointia. Lightning Flow Builderilla voidaan automatisoida ja hallita monimutkaisia, monivaiheisia bisnesprosesseja Salesforcen alustalla. Hyvä esimerkiksi on vaikkapa korvausvaatimusten käsittelyprosessi.

Low code -konsepti nojaa siihen tosiasiaan, että laskentataulukot – käytännössä excel-taulukot – ovat yleisin tietokantamuoto. Tämän informaation hyödyntäminen sovelluksina tarkoittaisi perinteisessä mallissa esimerkiksi SQL-tietokannan rakentamista sekä sovellusten linkittämistä siihen rajapintojen kautta.

Low code -ohjelmointi muuttaa koko idean. Sovelluksia voi periaatteessa tehdä kuka tahansa myyjistä it-henkilöstöön. Tuloksena on toiminnallisuudeltaan ja ulkoasultaan asiakkaiden odottamia sovelluksia, jotka eivät eroa kaupallisista ratkaisuista.

Salesforcen mukaan Lightning-alusta on nopein ja helpoin tapa luoda bisnessovelluksia ilman kehittäjien tukea. Käytännössä esimerkiksi Object Creator toimii niin, että käyttäjä vetää ja pudottaa laskentataulukon sisältöineen työkaluun, tarkistaa datakentät informaation oikeellisuuden takaamiseksi ja julkaisee digitaaliseen lomakkeen, joka on katsottavissa sekä tietokoneessa että mobiililaitteessa.

Uudet työkalut ovat nyt ladattavissa pilottitestaamiseen. Työkalujen hinnoittelun Salesforce kertoo kesään 2019 mennessä.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template