JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Verizonista tulee maailman ensimmäinen operaattori, joka tarjoaa kaupallisia 5G-yhteyksiä tilaajilleen. Yhtiö kertoi Mobile Workd Congress Americas -messuilla aloittavansa 5G-mobiililaajakaistan toimittamisen asiakkailleen Houstonissa, Indianapolisissa, Los Angelesissa ja Sacramentossa.

Verizonin 5G Home -liitäntä perustuu kattaviin kuituyhteyksiin ja pieniin soluihin laajalla taajuusalueella, johon sisältyy myös millimetrialueen kaistoja. Ensimmäiset kolme kuukautta Verizon tarjoaa yhteyttä ilmaiseksi, sen jälkeen sen kännykkätilaajat maksavat yhteydestä 50 dollaria kuussa ja muut 70 dollaria.

Verizonin liittymän mukana tulee oma reititin. Sen kanssa käyttäjä nauttii vähintään 300 megabitin mobiililaajakaistasta. Optimitilanteissa nopeus kasvaa Verizonin mukaan lähelle gigabittiä sekunnissa.

Käytännössä Verizonin 5G Home siis korvaa esimerkiksi kaapeli- ja DSL-yhteyden kotona. Tämä malli on tuttu meillä Suomessa ja meilläkin operaattorit aloittavat vastaavilla palveluilla hyvin nopeasti ensi vuoden alusta lukien. Aiemmin se ei meillä onnistu, sillä ensimmäisen 5G-taajuuden eli 3,5 gigahertsin toimiluvat eivät tule aiemmin käyttöön.

Kyse on siis 5G-reitittimistä kodin nurkassa. 5G-kännyköitä joudutaan odottamaan vielä pidemmän aikaa, mutta sekin aika lähestyy koko ajan. Verizonin demosikin Minneapolisissa ensimmäistä 5G NR -puhelua yhdessä Qualcommin ja Ericssonin kanssa.

Kyse on kaupallisesta 5G NR -verkosta, johon Qualcomm on rakentanut phabletin kaltaisen 5G-päätelaitteen (kuvassa). Kännykkää simuloiva laite perustu Qualcommin 5G-modeemiin eli X50-piiriin. Laite toimi 39 gigahertsin alueella ja tiettävästi tämä on ensimmäinen älypuhelinproto millimetrialueella.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template