JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ericsson arvioi, että valtaosa 5G-verkoista otetaan käyttöön vuodesta 2020 alkaen, ja vuoden 2023 loppuun mennessä 5G-liittymiä on jo yli miljardi. 5G-verkot ovat tulossa vauhdilla myös Suomeen. Monet operaattorit sekä maailmalla että Suomessa ovat jo kokeilleet tai parhaillaan testaamassa 5G-teknologiaa. Suomi on ensimmäisten maiden joukossa avaamassa 5G-verkkoja kaupalliseen käyttöön ensi vuoden alusta.

Tietoliikenteen määrä on kasvanut jopa 12-kertaiseksi viimeisen viiden vuoden aikana etenkin videosisällön räjähdysmäisen suosion kasvun vuoksi. Kasvun ennustetaan jatkuvan ja vuoden 2023 loppuun mennessä Ericsson arvioi tietoliikenteen määrän edelleen kahdeksankertaistuvan. Ilman 5G-verkkoja kasvu ei olisi mahdollista. Vuonna 2023 arviolta viidennes mobiilidataliikenteestä kulkee 5G-verkoissa. 

Jotta muutos olisi operaattoreille mahdollisimman nopea ja ketterä, Ericsson tuo markkinoille uusia tuotteita. Spectrum Sharing-, RAN Compute-, ja Street Macro -ratkaisut nopeuttavat ja tehostavat operaattoreiden 5G-verkkojen avaamista.

Spectrum Sharing -ratkaisulla operaattorit voivat laajentaa 5G-peittoa hyödyntämällä 4G-verkon taajuuksia. Näin operaattorit voivat tarjota koko maan kattavan 5G-verkon asiakkailleen nopeasti ja joustavasti. Samalla poistuu tarve siirtää 4G taajuuksia staattisesti 5G:lle, mikä vaikuttaisi negatiivisesti 4G:n suorituskykyyn. Ratkaisu on Ericssonin innovaatio, joka perustuu 3GPP:n Release 15 -standardiin ja yksinkertaistaa myös 5G-päätelaitevalmistajien työtä.

Uusi RAN Compute -tuoteperhe antaa puolestaan operaattorille mahdollisuuden sijoittaa radioverkon toiminnallisuutta verkossa haluamallaan tavalla tukeakseen erilaisia 5G-käyttökohteita ja samalla alentaa verkon kokonaiskustannuksia. Tuoteperheen ratkaisujen avulla voidaan jopa kolminkertaistaa kapasiteetti nykyisillä taajuusalueilla.

Lisäksi Ericsson tuo markkinalle erityisesti urbaaniin ympäristöön suunnitellun Street Macro -ratkaisun, joka tuo lisää kapasiteettia sinne, missä liikenne on kaikkein vilkkainta. Ericsson myös virittää siirtoverkkoratkaisunsa tukemaan Street Macroa ja näin markkinoille saadaan integroitu ja täydellinen korkeampien taajuuksien 5G-ratkaisu.

Uudet tuotteet tulevat käyttöön vuonna 2019 ja ne esitellään ensi kertaa Mobile World Congress Americas -tapahtumassa, joka alkaa tänään Los Angelesissa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2