JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Identiteettivarkaudet yleistyvät yritysten keskuudessa. Esimerkiksi Ruotsissa 15 prosenttia pienistä ja keskisuurista yrityksistä on kokenut id-varkauden. Näistä 74 prosenttia joutui uhriksi viimeisen vuoden aikana. Tyypillisin yritysten kohtaama varkaus on toimitusjohtajan nimissä pyydetty maksusuoritus.

Identiteettivarkaudet tulevat yleensä täysin yllätyksenä yrityksille ja niihin ei osata varautua. - Yrityksiltä puuttuvat keinot ennaltaehkäistä identiteettivarkauksia ja niiden seurauksia. Tilanteeseen havahdutaan liian myöhään, eli silloin, kun varkauden seurauksena on syntynyt jo laskutusta tai muuta näkyvää haittaa, kertoo yksikön johtaja Johanna Abgottspon turva- ja vakuutuspalveluyritys mySafetystä.

Tyypillisimpiä yrityksiin kohdistuvia identiteettivarkauksia ovat tilanteet, joissa henkilö laskuttaa yrityksen toimitusjohtajan nimissä, nostaa yrityksen nimissä alv-palautuksia tai hyödyntää yrittäjän identiteettiä ja esiintyy päättäjänä.

- Yksinkertaisimmillaan identiteettivarkaus voi tapahtua pelkästään osoitetietojen avulla. Varas ilmoittaa osoitteenmuutoksesta virallisiin tietokantoihin esiintyen yrityksen päättäjänä, Abgottspon kuvailee.

Yritysten tiedot ovat julkisia y-tunnusta, laskutusosoitetta ja päättäjä- ja hallitustietoja myöten. Varkaus ei jää siitä kiinni, etteikö varas saisi riittävästi tietoa käsiinsä.

Alv-palautuksissa verottaja on tarkkana, mutta tämä on vain yksi keino kalastella rahaa yrityksen nimissä. Puhelimitse ja sähköpostilla voi tilata tavaraa esiintyen päättäjänä tai yrityksen nimissä.

Muita tyypillisiä pk-yrityksiin kohdistuvia identiteettivarkauksia ovat valelaskut, nettisivuhuijaukset, laskuväärennökset ja etumaksuhuijaukset. mySafetyn teettämän tutkimuksen* mukaan id-varkaudet aiheuttivat 40 prosentille yrityksistä ajan ja resurssien hukkaa, 19 prosenttia koki taloudellista haittaa.

- Kun identiteettivarkauteen viimein havahdutaan, ongelman seuraukset voivat olla hyvin merkittäviä. Tilanne voi olla niin pitkällä, että yrityksen liiketoiminta haavoittuu, taloudellisia esteitä tai kustannuksia syntyy sekä kaupantekokyky – tai maine voi kärsiä. Pahimmillaan varas voi viedä koko yrityksen, kertoo Abgottspon.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2