JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia aikoo esitellä yhdessä Sprintin kanssa uutta massiivista MIMO -tekniikkaa Los Angelesin Mobile World Congress -tapahtumassa, joka alkaa huomenna. Nokian mukaan Sprint pystyy tuomaan massiivisen MIMO-tekniikan käyttöön jo ensi kesään mennessä.

Los Angelesin demossa käytetään Nokian AirScale-tukiasemalaitteistoa. Se on tukenut MIMO-yhteyksiä jo pitkään myös millimetrialueen taajuuksilla (kuva). Demossa MIMO-yhteys rakennetaan 2,5 gigahertsin alueella ja päätelaitteena toimii VIAVIn TM500-laite-emulaattori.

Nokian aktiiviantenni voi tukea jopa 120 megahertsin kaistaa 2,5 gigahertsin taajuusalueella. Yhdellä sektorilla AirScale-tukiasemassa ylletään jopa 3 gigabitin datanopeuksiin, kun käytetään samanaikaisesti 5G- ja LTE-radioyhteyttä.

Nokian ja Sprintin livedemo on ensimmäinen Yhdysvaltain maaperällä, jossa käytetään uusiin 5G NR -määrityksiin perustuen massiivista MIMO -linkkiä. Sprintin etuna on, että sillä on käytössään leveä kaista 2,5 gigahertsin alueella, joten operaattori voi tarjota tilaajilleen samanaikaisia LTE- ja 5G-yhteyksiä samoilla tukiasemalaitteilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template