JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia aikoo esitellä yhdessä Sprintin kanssa uutta massiivista MIMO -tekniikkaa Los Angelesin Mobile World Congress -tapahtumassa, joka alkaa huomenna. Nokian mukaan Sprint pystyy tuomaan massiivisen MIMO-tekniikan käyttöön jo ensi kesään mennessä.

Los Angelesin demossa käytetään Nokian AirScale-tukiasemalaitteistoa. Se on tukenut MIMO-yhteyksiä jo pitkään myös millimetrialueen taajuuksilla (kuva). Demossa MIMO-yhteys rakennetaan 2,5 gigahertsin alueella ja päätelaitteena toimii VIAVIn TM500-laite-emulaattori.

Nokian aktiiviantenni voi tukea jopa 120 megahertsin kaistaa 2,5 gigahertsin taajuusalueella. Yhdellä sektorilla AirScale-tukiasemassa ylletään jopa 3 gigabitin datanopeuksiin, kun käytetään samanaikaisesti 5G- ja LTE-radioyhteyttä.

Nokian ja Sprintin livedemo on ensimmäinen Yhdysvaltain maaperällä, jossa käytetään uusiin 5G NR -määrityksiin perustuen massiivista MIMO -linkkiä. Sprintin etuna on, että sillä on käytössään leveä kaista 2,5 gigahertsin alueella, joten operaattori voi tarjota tilaajilleen samanaikaisia LTE- ja 5G-yhteyksiä samoilla tukiasemalaitteilla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template