JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia aikoo esitellä yhdessä Sprintin kanssa uutta massiivista MIMO -tekniikkaa Los Angelesin Mobile World Congress -tapahtumassa, joka alkaa huomenna. Nokian mukaan Sprint pystyy tuomaan massiivisen MIMO-tekniikan käyttöön jo ensi kesään mennessä.

Los Angelesin demossa käytetään Nokian AirScale-tukiasemalaitteistoa. Se on tukenut MIMO-yhteyksiä jo pitkään myös millimetrialueen taajuuksilla (kuva). Demossa MIMO-yhteys rakennetaan 2,5 gigahertsin alueella ja päätelaitteena toimii VIAVIn TM500-laite-emulaattori.

Nokian aktiiviantenni voi tukea jopa 120 megahertsin kaistaa 2,5 gigahertsin taajuusalueella. Yhdellä sektorilla AirScale-tukiasemassa ylletään jopa 3 gigabitin datanopeuksiin, kun käytetään samanaikaisesti 5G- ja LTE-radioyhteyttä.

Nokian ja Sprintin livedemo on ensimmäinen Yhdysvaltain maaperällä, jossa käytetään uusiin 5G NR -määrityksiin perustuen massiivista MIMO -linkkiä. Sprintin etuna on, että sillä on käytössään leveä kaista 2,5 gigahertsin alueella, joten operaattori voi tarjota tilaajilleen samanaikaisia LTE- ja 5G-yhteyksiä samoilla tukiasemalaitteilla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2