JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilainen Renesas panostaa entistä tiukemmin sekä sulautettuihin sovelluksiin että lupaavaan robottiautojen markkinaan. Yhtiö ostaa amerikkalaisen Integrated Device Technologiesin eli IDT:n 6,7 miljardin dollarin kauppahinnalla.

Kaupan odotetaan valmistuvan kesään 2019 mennessä. Se vaatii vielä IDT:n osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksyntää, mutta molempien yritysten johtokunnat ovat kaupan hyväksyneet.

Renesas rahoittaa kaupan noin kuuden miljardin dollarin lainalla. Summalla Renesas laajentaa tuotevalikoimaan tallennusjärjestelmiin ja liitäntäpiireihin, joista on paljon hyötyä esimerkiksi robottiautojen elektroniikkajärjestelmiä kehitettäessä. Toinen alue, mihin IDT-kauppa Renesasin tuotevalikoimaa laajentaa on datakeskus.

IDT kasvattaa Renesasin liikevaihto lähes miljardilla dollarilla lähelle kahdeksaa miljardia dollaria. IDT on myös ollut viime vuodet varsin kannattava, joten osaltaan se parantaa myös Renesasin kannattavuutta.

Yksi iso etu kaupassa on se, ettei Renesasin ja IDT:n asiakaskunnassa tai tuotevalikoimassa ole juuri ollut päällekkäisyyksiä.

Puolijohdealalla on parina viime vuonna nähty jättimäisiä yrityskauppoja. Qualcommin yritys ostaa NXP 44 miljardilla dollarilla kaatui heinäkuussa, kun kauppa ei saanut Kiinan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Renesasin IDT-ostos on yksi tämän vuoden suurimpia.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2