JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilainen Renesas panostaa entistä tiukemmin sekä sulautettuihin sovelluksiin että lupaavaan robottiautojen markkinaan. Yhtiö ostaa amerikkalaisen Integrated Device Technologiesin eli IDT:n 6,7 miljardin dollarin kauppahinnalla.

Kaupan odotetaan valmistuvan kesään 2019 mennessä. Se vaatii vielä IDT:n osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksyntää, mutta molempien yritysten johtokunnat ovat kaupan hyväksyneet.

Renesas rahoittaa kaupan noin kuuden miljardin dollarin lainalla. Summalla Renesas laajentaa tuotevalikoimaan tallennusjärjestelmiin ja liitäntäpiireihin, joista on paljon hyötyä esimerkiksi robottiautojen elektroniikkajärjestelmiä kehitettäessä. Toinen alue, mihin IDT-kauppa Renesasin tuotevalikoimaa laajentaa on datakeskus.

IDT kasvattaa Renesasin liikevaihto lähes miljardilla dollarilla lähelle kahdeksaa miljardia dollaria. IDT on myös ollut viime vuodet varsin kannattava, joten osaltaan se parantaa myös Renesasin kannattavuutta.

Yksi iso etu kaupassa on se, ettei Renesasin ja IDT:n asiakaskunnassa tai tuotevalikoimassa ole juuri ollut päällekkäisyyksiä.

Puolijohdealalla on parina viime vuonna nähty jättimäisiä yrityskauppoja. Qualcommin yritys ostaa NXP 44 miljardilla dollarilla kaatui heinäkuussa, kun kauppa ei saanut Kiinan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Renesasin IDT-ostos on yksi tämän vuoden suurimpia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template