JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Japanilainen Renesas panostaa entistä tiukemmin sekä sulautettuihin sovelluksiin että lupaavaan robottiautojen markkinaan. Yhtiö ostaa amerikkalaisen Integrated Device Technologiesin eli IDT:n 6,7 miljardin dollarin kauppahinnalla.

Kaupan odotetaan valmistuvan kesään 2019 mennessä. Se vaatii vielä IDT:n osakkeenomistajien ja viranomaisten hyväksyntää, mutta molempien yritysten johtokunnat ovat kaupan hyväksyneet.

Renesas rahoittaa kaupan noin kuuden miljardin dollarin lainalla. Summalla Renesas laajentaa tuotevalikoimaan tallennusjärjestelmiin ja liitäntäpiireihin, joista on paljon hyötyä esimerkiksi robottiautojen elektroniikkajärjestelmiä kehitettäessä. Toinen alue, mihin IDT-kauppa Renesasin tuotevalikoimaa laajentaa on datakeskus.

IDT kasvattaa Renesasin liikevaihto lähes miljardilla dollarilla lähelle kahdeksaa miljardia dollaria. IDT on myös ollut viime vuodet varsin kannattava, joten osaltaan se parantaa myös Renesasin kannattavuutta.

Yksi iso etu kaupassa on se, ettei Renesasin ja IDT:n asiakaskunnassa tai tuotevalikoimassa ole juuri ollut päällekkäisyyksiä.

Puolijohdealalla on parina viime vuonna nähty jättimäisiä yrityskauppoja. Qualcommin yritys ostaa NXP 44 miljardilla dollarilla kaatui heinäkuussa, kun kauppa ei saanut Kiinan kilpailuviranomaisten hyväksyntää. Renesasin IDT-ostos on yksi tämän vuoden suurimpia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template