JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

HP vie 3D-tulostamisen uudelle aikakaudelle. Metal Jet -tulostimella voidaan tulostaa nopeasti toimivia, laadukkaita ja kestäviä metalliosia. Tekniikkaa on jo ottamassa käyttöön autonvalmistaja Volkswagen ja pumppujärjestelmiä tuottava Wilo. VW:n metallinen vaihdekepin nuppi näyttää, mihin valmistuksessa ollaan menossa.

HP:n mukaan Metal Jet -3D-tulostin on jopa 50 kertaa tehokkaampi kuin muut 3D-tulostimet. Valmistaminen on lisäksi huomattavasti edullisempaa kuin muissa muut sidosainetta suihkuttavissa tulostintyypeissä.

Metallitulostimet tulevat kaupallisina järjestelminä myyntiin vuonna 2020 rajoitetusti ja laajemmin seuraavana vuonna. Mitään halpoja laitteita ne eivät luonnollisestikaan ole. Hinnaksi HP ilmoittaa 399 000 dollaria.

HP:n mukaan käynnissä on digitaalinen teollinen vallankumous, joka tulee mullistamaan valmistavan teollisuuden 12 biljoonan dollarin markkinat. Auto-, teollisuus- ja lääketieteen sektori valmistavat vuosittain miljardeja metalliosia. 3D-metallitulostin tekee osien valmistuksesta ja suunnittelusta merkittävästi aiempaa nopeampaa.

HP:n laitteistolla voidaan valmistaa kooltaan 430 x 320 x 200 -millisiä metalliosia. Tulostus alkaa ruostumattomalla teräksellä viimeistellyistä osista, jotka ovat ASTM- ja MPIF-standardien mukaisia.

Lisätietoja uudesta tekniikasta löytyy HP:n verkkosivuilta.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template