JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kannettavat tietokoneet ovat hieman karrikoiden ilmaistuna perustuneet ikuisesti Intelin tai AMD:n x86-prosessoreihin. Nyt tarjolle on tulossa Arm-pohjaisilla prosessoreilla varustettujen läppärien toinen aalto? Joko nyt Intel taipuu?

Ensimmäiset Arm-kannettavat ilmestyivät markkinoille viime vuonna. Niissä prosessorina oli Qualcommin Snapdragon 835. Integroitu 4G-tuki oli erinomainen, mutta totuuden nimessä prosessori oli liian laiska. Windows-sovellukset olivat sille raskaita.

Nyt tulossa on laitteiden toinen aalto, joka perustuu Snapdragon 850 -piirisarjaan. Ensimmäisenä toisen polven Arm-läppärinsä esitteli Lenovo, joka lanseerasi IFA-messuilla Berliinissä Yoga C630 WOS -hybridinsä. WOS tulee muuten sanoista Windows on Snapdragon.

Isoin etu Arm-prosessorista on edelleen akunkesto. Lenovon uutuuden luvataan kestävän yhdellä latauksella 22 tuntia. LTE-yhteys toimii jopa 1,2 gigabitin sekuntinopeudella (jos verkko antaa kaistaan myöten) ja älypuhelimen tapaan laite ottaa vastaan päivityksiä ja sähköposteja myös levossa.

Qualcomm kertoi Snapdragon 850:n julkistuksessa, että sen myötä suorituskykyä tulee 30 prosenttia lisää, toiminta-aikaa samankokoisella akulla viidenneksen lisää ja 4G-nopeudet kasvavat selvästi. Pian ollaan tilanteessa, jossa useimmille riittää Arm-läppärin suorituskyky (monelle se riittää jo nyt) ja pitkä väli lataamisten välillä vääntää ostopäätöksen WOS-tyyppiseen laitteeseen.

Tällä hetkellä laitteiden hinta on iso hidasta. Lenovo myy uutuuttaan tuhannella eurolla. Hinta on tällä hetkellä liian kova. Toisaalta Lenovon intresseissä ei ole myydä Arm-läppäreitä Intel-laitteiden sijaan vaan myydä vain mahdollisimman paljon kannettaviaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2