JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Joskus innovatiiviset ratkaisut ovat hämmästyttävän yksinkertaisia. Sellainen on itävaltalaisen ams:n kehittämä protokolla, joka mahdollistaa langattomien nappikuulokkeiden lataamisen sekä datansiirron lataustelineen ja nappien välillä yhdellä 2-johtimisella yhteydellä. Tämä helpottaa nappien hankalaa mekaanista suunnittelua.

Liitäntätekniikka on nimeltään POW:COM. Se joka mahdollistaa tehon (POWER) ja tietoliikenteen (COMMUNICATION) siirron langattoman nappikuulokkeen ja lataustelineen välillä. Tähän asti todellinen langaton nappikuuloke vaati jopa kuusi nastaa siirtääkseen sekä latausvirtaa että dataa lataustelineen ja korvanapin välillä, mikä hankaloitti tarpeeksi pienen korvaan sopivan napin mekaanista suunnittelua.

POW:COM-liitäntätekniikka mahdollistaa ensimmäistä kertaa yhtäaikaisen dataliikenteen 1 kilobitin sekuntinopeudella ja yli 150 milliampeerin latausvirran siirtämisen, mikä ylittää selvästi tämän päivän sovellusten tarpeen.

POW:COM-liitäntä toteutetaan AS3442-isäntäpiirillä lataustelineessä, ja AS3447-piirillä kummassakin nappikuulokkeessa. ams:n kehittämä edistynyt POW:COM-protokolla tuottaa tehonsiirron 5V jännitteellä, I2C-datayhteyden, keskeytyssignaalit ja jopa viisi GPIO-liitäntää yhdellä ainoalla johdinlinjalla kunkin AS3442-AS3447-parin yli.

POW:COM-liitännän mahdollistama datayhteys parantaa lataustelineen käyttökokemusta. Nappikuuloke voi esimerkiksi pyytää lataustelineeltä informaatiota akun tilasta ja näyttää sen mobiilisovelluksessa. POW:COM-liitännän avulla nappikuulokkeiden valmistaja voi toteuttaa myös muita hyödyllisiä toimintoja, kuten automaattinen uudelleenlataus, nappikuulokkeiden automaattinen paritus käyttäjän puhelimeen lataustelineen koteloa avattaessa, ja lisälaitteiden firmware-ohjelmiston päivitys latauksen aikana.

POW:COM-piirit AS3442- ja AS3447 ovat nyt tarjolla tuotantovolyymeinä. Jotkut nappikuulokkeiden valmistajat ovat jo alkanet tuoda ams:n POW:COM-tekniikkaa tuotteisiinsa, ja markkinoille niitä odotetaan joulukuussa, sopivasti joulun ostossesonkia ajatellen.

POW:COM-liitäntäkomponenttien evaluointikortti on ostettavissa ams:n verkkokaupassa. Näytepyyntöjä tai teknistä lisäinformaatiota varten kannattaa klikata osoitteeseen www.ams.com/Power-Communication-Interface.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template