JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Joskus innovatiiviset ratkaisut ovat hämmästyttävän yksinkertaisia. Sellainen on itävaltalaisen ams:n kehittämä protokolla, joka mahdollistaa langattomien nappikuulokkeiden lataamisen sekä datansiirron lataustelineen ja nappien välillä yhdellä 2-johtimisella yhteydellä. Tämä helpottaa nappien hankalaa mekaanista suunnittelua.

Liitäntätekniikka on nimeltään POW:COM. Se joka mahdollistaa tehon (POWER) ja tietoliikenteen (COMMUNICATION) siirron langattoman nappikuulokkeen ja lataustelineen välillä. Tähän asti todellinen langaton nappikuuloke vaati jopa kuusi nastaa siirtääkseen sekä latausvirtaa että dataa lataustelineen ja korvanapin välillä, mikä hankaloitti tarpeeksi pienen korvaan sopivan napin mekaanista suunnittelua.

POW:COM-liitäntätekniikka mahdollistaa ensimmäistä kertaa yhtäaikaisen dataliikenteen 1 kilobitin sekuntinopeudella ja yli 150 milliampeerin latausvirran siirtämisen, mikä ylittää selvästi tämän päivän sovellusten tarpeen.

POW:COM-liitäntä toteutetaan AS3442-isäntäpiirillä lataustelineessä, ja AS3447-piirillä kummassakin nappikuulokkeessa. ams:n kehittämä edistynyt POW:COM-protokolla tuottaa tehonsiirron 5V jännitteellä, I2C-datayhteyden, keskeytyssignaalit ja jopa viisi GPIO-liitäntää yhdellä ainoalla johdinlinjalla kunkin AS3442-AS3447-parin yli.

POW:COM-liitännän mahdollistama datayhteys parantaa lataustelineen käyttökokemusta. Nappikuuloke voi esimerkiksi pyytää lataustelineeltä informaatiota akun tilasta ja näyttää sen mobiilisovelluksessa. POW:COM-liitännän avulla nappikuulokkeiden valmistaja voi toteuttaa myös muita hyödyllisiä toimintoja, kuten automaattinen uudelleenlataus, nappikuulokkeiden automaattinen paritus käyttäjän puhelimeen lataustelineen koteloa avattaessa, ja lisälaitteiden firmware-ohjelmiston päivitys latauksen aikana.

POW:COM-piirit AS3442- ja AS3447 ovat nyt tarjolla tuotantovolyymeinä. Jotkut nappikuulokkeiden valmistajat ovat jo alkanet tuoda ams:n POW:COM-tekniikkaa tuotteisiinsa, ja markkinoille niitä odotetaan joulukuussa, sopivasti joulun ostossesonkia ajatellen.

POW:COM-liitäntäkomponenttien evaluointikortti on ostettavissa ams:n verkkokaupassa. Näytepyyntöjä tai teknistä lisäinformaatiota varten kannattaa klikata osoitteeseen www.ams.com/Power-Communication-Interface.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Ajoneuvoista voidaan tehdä tietoturvallisia

Tulevaisuudessa V2I- (vehicle to infrastructure) ja V2V-yhteydet (vehicle to vehicle) saavat rinnalleen V2X-tietoliikenteen (vehicle to everything). Kyse on miljardin dollarin markkinoista, joka kiinnostaa kuluttajaakin yhä enemmän. Yksi tavoite V2X-yhteyksissä on vähentää onnettomuuksia informaation vaihdon avulla.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2