JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

4K saattaa hallita tämän hetken televisiokauppaa, mutta se on vasta välivaihe matkalla kohti 8K-tarkkuutta. LG Electronics kehuu nyt esitelleensä maailman ensimmäisen 8K-tarkkuuden OLED-television. 88-tuumaista ruutua esitellään ensi perjantaina Berliinissä alkavilla IFA-messuilla.

7680 x 4320 pisteen tarkkuus tarkoittaa, että LG:n jättiruutu erottelee lähes 33,2 miljoonaa pikseliä. Kun jokaista perusväriä varten on kolme pikseliä, televisio on varannut reilut 11 miljoonaa pikseliä kunkin päävärin havaitsemiseen.

Ihmissilmän verkkokalvolla olevat valoherkät solut ovat sauvasolut, joita on noin 125 miljoonaa sekä noin kuusi miljoonaa tappisolua, jotka ovat ratkaisevassa osassa värejä nähtäessä. Lyhyesti sanottuna LG:n uutuustelevisio näyttää enemmän väripikseleitä kuin ihmissilmä kykenee havaitsemaan.

Onneksi tämä ei ole aivan katastrofi. Ihmissilmä osaa tarkentaa näkökentässään niin, että 8K-ruudun tarkkuus saattaa juuri ja juuri sopia pääosin verkkokalvon keskiosaan sijoittuville tappisolulle. Kuvan ja näytön resoluutiossa tullaan joka tapauksessa 8K-tarkkuuden myötä jonkinlaiselle vedenjakajalle.

Kyllä LG:n uutuustelkkari silti olohuoneeseen kelpaisi. OLEDin mahdollistama ohut rakenne, hyvä värien ja mustan toisto sekä pienempi tehonkulutus saa haluamaan 8K-televisiota, vaikkei siihen vielä oikein sisältöjä olekaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template