JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

4K saattaa hallita tämän hetken televisiokauppaa, mutta se on vasta välivaihe matkalla kohti 8K-tarkkuutta. LG Electronics kehuu nyt esitelleensä maailman ensimmäisen 8K-tarkkuuden OLED-television. 88-tuumaista ruutua esitellään ensi perjantaina Berliinissä alkavilla IFA-messuilla.

7680 x 4320 pisteen tarkkuus tarkoittaa, että LG:n jättiruutu erottelee lähes 33,2 miljoonaa pikseliä. Kun jokaista perusväriä varten on kolme pikseliä, televisio on varannut reilut 11 miljoonaa pikseliä kunkin päävärin havaitsemiseen.

Ihmissilmän verkkokalvolla olevat valoherkät solut ovat sauvasolut, joita on noin 125 miljoonaa sekä noin kuusi miljoonaa tappisolua, jotka ovat ratkaisevassa osassa värejä nähtäessä. Lyhyesti sanottuna LG:n uutuustelevisio näyttää enemmän väripikseleitä kuin ihmissilmä kykenee havaitsemaan.

Onneksi tämä ei ole aivan katastrofi. Ihmissilmä osaa tarkentaa näkökentässään niin, että 8K-ruudun tarkkuus saattaa juuri ja juuri sopia pääosin verkkokalvon keskiosaan sijoittuville tappisolulle. Kuvan ja näytön resoluutiossa tullaan joka tapauksessa 8K-tarkkuuden myötä jonkinlaiselle vedenjakajalle.

Kyllä LG:n uutuustelkkari silti olohuoneeseen kelpaisi. OLEDin mahdollistama ohut rakenne, hyvä värien ja mustan toisto sekä pienempi tehonkulutus saa haluamaan 8K-televisiota, vaikkei siihen vielä oikein sisältöjä olekaan.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template