JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

4K saattaa hallita tämän hetken televisiokauppaa, mutta se on vasta välivaihe matkalla kohti 8K-tarkkuutta. LG Electronics kehuu nyt esitelleensä maailman ensimmäisen 8K-tarkkuuden OLED-television. 88-tuumaista ruutua esitellään ensi perjantaina Berliinissä alkavilla IFA-messuilla.

7680 x 4320 pisteen tarkkuus tarkoittaa, että LG:n jättiruutu erottelee lähes 33,2 miljoonaa pikseliä. Kun jokaista perusväriä varten on kolme pikseliä, televisio on varannut reilut 11 miljoonaa pikseliä kunkin päävärin havaitsemiseen.

Ihmissilmän verkkokalvolla olevat valoherkät solut ovat sauvasolut, joita on noin 125 miljoonaa sekä noin kuusi miljoonaa tappisolua, jotka ovat ratkaisevassa osassa värejä nähtäessä. Lyhyesti sanottuna LG:n uutuustelevisio näyttää enemmän väripikseleitä kuin ihmissilmä kykenee havaitsemaan.

Onneksi tämä ei ole aivan katastrofi. Ihmissilmä osaa tarkentaa näkökentässään niin, että 8K-ruudun tarkkuus saattaa juuri ja juuri sopia pääosin verkkokalvon keskiosaan sijoittuville tappisolulle. Kuvan ja näytön resoluutiossa tullaan joka tapauksessa 8K-tarkkuuden myötä jonkinlaiselle vedenjakajalle.

Kyllä LG:n uutuustelkkari silti olohuoneeseen kelpaisi. OLEDin mahdollistama ohut rakenne, hyvä värien ja mustan toisto sekä pienempi tehonkulutus saa haluamaan 8K-televisiota, vaikkei siihen vielä oikein sisältöjä olekaan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2