JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ulkoisten SSD-levyjen suorituskykyä on tähän asti rajoittanut SATA-väylän 500 megatavun siirtokapasiteetti, vaikka se on peruskäyttäjän tarpeisiin riittänyt mainiosti. Samsungin uusi ulkoisten levyjen X5-sarja vie kuitenkin datantallennuksen nopeudella aivan uudelle tasolle.

X5-sarja on ensimmäinen SSD-levyjen perhe, jossa Samsung on käyttänyt NVMe-ohjainta ja Thunderbolt 3 -liitäntää. Sen ansiosta väylän kaistanleveys on 40 gigabittiä sekunnissa. Käytännössä dataa tulee ulkoiselta X5-levyltä prosessorille aivan yhtä nopeampi kuin NVMe-liitäntäiseltä sisäiseltä muistilta.

Samsung X5 tarjoaa jopa 2800 megatavuun sekunnissa yltävän maksimilukunopeuden, mikä on 5,2-kertainen tavanomaiseen SATA-väylään perustuvaan ulkoiseen SSD-asemaan verrattuna. Levyn lukunopeus on peräti 25,5-kertainen perinteiseen ulkoiseen HDD-kovalevyyn verrattuna.

X5:n kirjoitusnopeudet yltävät peräti 2300 megatavuun sekunnissa, jolloin yhden 20 gigatavun 4K UHD -videon siirtoon kuluu vain 12 sekuntia. Nopeudet tietenkin vaativat, että läppäri tukee Thunderbolt 3 -väylää. X5:n kapasiteetti ovat 500 gigatavua sekä 1 ja 2 teratavua.

Hinnat ovat vielä hieman suolaiset: 500 gigatavun levyn saa 419 eurolla, 1 teratavun mallin 729 eurolla ja kahdesta terasta joutuu pulittamaan jo 1449 euroa. Myynti alkaa syyskuun alussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template