JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ulkoisten SSD-levyjen suorituskykyä on tähän asti rajoittanut SATA-väylän 500 megatavun siirtokapasiteetti, vaikka se on peruskäyttäjän tarpeisiin riittänyt mainiosti. Samsungin uusi ulkoisten levyjen X5-sarja vie kuitenkin datantallennuksen nopeudella aivan uudelle tasolle.

X5-sarja on ensimmäinen SSD-levyjen perhe, jossa Samsung on käyttänyt NVMe-ohjainta ja Thunderbolt 3 -liitäntää. Sen ansiosta väylän kaistanleveys on 40 gigabittiä sekunnissa. Käytännössä dataa tulee ulkoiselta X5-levyltä prosessorille aivan yhtä nopeampi kuin NVMe-liitäntäiseltä sisäiseltä muistilta.

Samsung X5 tarjoaa jopa 2800 megatavuun sekunnissa yltävän maksimilukunopeuden, mikä on 5,2-kertainen tavanomaiseen SATA-väylään perustuvaan ulkoiseen SSD-asemaan verrattuna. Levyn lukunopeus on peräti 25,5-kertainen perinteiseen ulkoiseen HDD-kovalevyyn verrattuna.

X5:n kirjoitusnopeudet yltävät peräti 2300 megatavuun sekunnissa, jolloin yhden 20 gigatavun 4K UHD -videon siirtoon kuluu vain 12 sekuntia. Nopeudet tietenkin vaativat, että läppäri tukee Thunderbolt 3 -väylää. X5:n kapasiteetti ovat 500 gigatavua sekä 1 ja 2 teratavua.

Hinnat ovat vielä hieman suolaiset: 500 gigatavun levyn saa 419 eurolla, 1 teratavun mallin 729 eurolla ja kahdesta terasta joutuu pulittamaan jo 1449 euroa. Myynti alkaa syyskuun alussa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template