JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Ulkoisten SSD-levyjen suorituskykyä on tähän asti rajoittanut SATA-väylän 500 megatavun siirtokapasiteetti, vaikka se on peruskäyttäjän tarpeisiin riittänyt mainiosti. Samsungin uusi ulkoisten levyjen X5-sarja vie kuitenkin datantallennuksen nopeudella aivan uudelle tasolle.

X5-sarja on ensimmäinen SSD-levyjen perhe, jossa Samsung on käyttänyt NVMe-ohjainta ja Thunderbolt 3 -liitäntää. Sen ansiosta väylän kaistanleveys on 40 gigabittiä sekunnissa. Käytännössä dataa tulee ulkoiselta X5-levyltä prosessorille aivan yhtä nopeampi kuin NVMe-liitäntäiseltä sisäiseltä muistilta.

Samsung X5 tarjoaa jopa 2800 megatavuun sekunnissa yltävän maksimilukunopeuden, mikä on 5,2-kertainen tavanomaiseen SATA-väylään perustuvaan ulkoiseen SSD-asemaan verrattuna. Levyn lukunopeus on peräti 25,5-kertainen perinteiseen ulkoiseen HDD-kovalevyyn verrattuna.

X5:n kirjoitusnopeudet yltävät peräti 2300 megatavuun sekunnissa, jolloin yhden 20 gigatavun 4K UHD -videon siirtoon kuluu vain 12 sekuntia. Nopeudet tietenkin vaativat, että läppäri tukee Thunderbolt 3 -väylää. X5:n kapasiteetti ovat 500 gigatavua sekä 1 ja 2 teratavua.

Hinnat ovat vielä hieman suolaiset: 500 gigatavun levyn saa 419 eurolla, 1 teratavun mallin 729 eurolla ja kahdesta terasta joutuu pulittamaan jo 1449 euroa. Myynti alkaa syyskuun alussa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2