JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Gartner on saanut valmiiksi älypuhelinten toisen vuosineljänneksen myyntitilastot. Luvut osoittavat, että kiinalainen Huawei nousi Applen ohi listan kakkospaikalle. Gartnerin mukaan tätä selittää esimerkiksi Applen lippulaivan eli iPhone X:n myynnin sakkaaminen.

Gartnerin mukaan iPhone X:n myynti hidastui selvästi nopeammin kuin mitä Applen aiemmille julkistuksille on käynyt. Erityisesti kiinalaismerkkien tuoma kilpailu tarkoittaa, että Applen täytyy löytää uusia kikkoja premium-laitteiden markkinoille.

Huawei myi huhti-kesäkuussa 49,8 miljoonaa älypuhelinta, jolla irtosi 13, 3prosentin markkinaosuus. Samsung on edelleen ykkönen: 72,3 miljoonaa myytyä laitetta tarkoitti 19,3 prosentin markkinaosuutta.

Voisiko Huawei nousta ykköseksi? Jos nykykehitys jatkuu sekä Samsungille että Huaweilla, kiinalaisvalmistaja nousee markkinakärkeen jo ensi vuoden aikana. Samsung tietenkin näkee asian toisin, eikä Applekaan suostu jäämään kakkoseksi.

Toisella neljänneksellä myytiin kaikkiaan 374 miljoonaa älypuhelinta, mikä on kaksi prosenttia enemmän kuin vuotta aikaisemmin. Huawein ohella menestyjiin kuuluu Xiaomi, jonka myynti kasvoi selvästi ja markkinaosuus nousi 8,8prosenttiin. Se ohitti samalla OPPOn, jonka kasvu jäi selvästi pienemmäksi.

Androidin osuus markkinoista on nyt 88 prosenttia ja iOS:n 11,9 prosenttia. Gartnerin mukaan muiden alustojen yhteenlaskettu myynti jäi 112 tuhanteen laitteeseen. Tämä pitää sisällään Windows-, Tizen-, Sailfish- ynnä muut marginaaliset kännykkäalustat.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template