JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Toisen onni on toisen epäonni. Australia ilmoittaa, ettei se salli kiinalaisten Huawein ja ZTE:n rakentaa 5G-verkkoja maan operaattoreille. Tämä tietää lisäbisnestä lähinnä Ericssonilla ja Nokialle.

USA:ssa senaatti ja edustajainhuone päätyivät kieltämään kiinalaisten tietoliikenneyritysten tuotteiden käyttämisen valtion viranomaisilta sekä yrityksiltä, jotka osallistuvat valtion rahoittamiin hankkeisiin. Käytännössä liike on tulkittu kauppapoliittiseksi operaatioksi juuri Huaweita ja ZTE:tä vastaan.

Australian tietoliikenneministeriö ei mainitse yrityksiä nimeltä, mutta toisaalta Huawei on vahvistanut tulkinnan koskevan sitä. Australia menee perusteluissaan jenkkejä pidemmälle, sillä ministeriö perustelee ”5G-turvallisuusohjeistustaan” myös teknisillä argumenteilla.

Australian mukaan 5G-verkko voi olla myös kansallinen riskitekijä. 5G-verkot eroavat aiemmista mobiiliverkoissa siinä, että runkoverkon ja verkon reunan eli varsinaisen mobiiliyhteyden välinen raja hämärtyy. Aiemmin kriittiset toiminnot, kuten ohjaus, käyttäjien autentikointi, äänen ja datan reitittäminen sekä laskutus tapahtuvat.

5G-verkoissa enenevä osa runkoverkon funktioista siirtyy lähemmäksi mobiilisoluje. Samalla raja rungon ja reunan välillä ennen pitkää katoaa. Tämä tuo mahdollisille hyökkääjille ja hyödyntäjille enemmän mahdollisuuksia verkon luvattomaan käyttöön ja hakkerointiin.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2