JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung oli tämän vuoden ensimmäisen puoliskon suurin puolijohdevalmistaja 39,8 miljardin dollarin liikevaihdollaan. Pitkään tilastoja hallinnut Intel on pudonnut korealaisyrityksen kelkasta ja on nyt toisena 32,6 miljardin dollarin myynnillään.

IC Insightsin mukaan useimmat yritykset kymmenen suurimman listalla nauttivat kaksinumeroisista kasvuluvuista vuoden alkupuolella. Samsungin kasvuprosentti oli peräti 36. Se perustuu pitkälle muistipiirien myynnin kasvuun.

Intelin jälkeen kolmanneksi suurin oli tammi-kesäkuussa SK Hynix. 17,8 miljardin dollarin liikevaihto oli 56 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin. Listan neljäntenä on sopimusvalmistaja TSMC ja viidentenä taas muistien valmistaja Micron.

Lista on vuoden aikana pysynyt hyvin samankaltaisena. Nousijoihin kuuluu Western Digital, joka ostamalla Sandiskin nousi liikevaihdoltaan sijalle 11. Yllättävin nimi listalla on Apple, joka on jo kuudenneksitoista suurin puolijohdetalo.

Apple tietenkin eroaa kaikista muista yrityksistä listalla, sillä se ei myy piirejään kenellekään toiselle. IC Insights kuitenkin arvioi, että Applen omiin tuotteisiinsa valmistamien mikropiirien myyntiarvo olisi vuoden ensimmäisellä puoliskolla ollut yli 3,5 miljardia dollaria.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template