JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Voi olla, että uusin reititinkehitys on seurausta WPA2-salauksesta löytyneistä haavoittuvuuksista. Joka tapauksessa wifi-reitittimiin on tuotu tarjolla turvaratkaisuja. Uusin tähän kelkkaan hypännyt valmistaja on Netgear.

Oma F-Securemme esitteli jo yli vuosi sitten Sense-reitittimen, joka tarkkailee jatkuvasti kaikkia kodin wifi-verkkoon liitettyjä laitteita. Loppukeväästä F-Secure alkoi myydä Sense-ohjelmistoa operaattoreille ja laitevalmistajille.

Netgearin tietoturvakumppani on Bitdefender, mutta ajatus on hyvin pitkälle sama. Armor-tietoturvaohjelmisto on saatavissa Netgearin reitittimille – aluksi AC2300-malliin – asentamalla laitteeseen uusin ohjelmistopäivitys ja hyväksymällä erillinen käyttölisenssi.

Armor toimii Netgear-reitittimellä käyttäjän ja internetin välissä. Se tarkkailee aktiivisesti verkon toimintaa suojaten sitä ulkoisilta uhilta kuten viruksilta, vakoiluohjelmilta, kiristysohjelmilta, piilohallintaohjelmilta, kalastelusivustoilta ja muilta haittaohjelmilta - jopa botnet-verkoilta. Tämä tapahtuu muun muassa estämällä liikenne vaarallisiksi todetuille verkkosivuille ja IP-osoitteisiin. Nighthawk-sovelluksen kautta saat välittömästi tiedon havaituista tietoturvauhkista.

Ilmaista lysti ei ole. Ohjelmisto sisältää 90 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, minkä jälkeen sen vuotuinen käyttölisenssi maksaa 69,99 dollaria. Armor -palvelun tilaus sisältää myös Bitdefender Total Securoty -ohjelmiston, joka voidaan asentaa suojaamaan mitä tahansa Windows-, MacOS-, iOS- tai Android-pohjaista laitetta.

Lisäksi ohjelmisto tarjoaa muita turvallisuutta kohentavia ominaisuuksia esimerkiksi suojaamalla laitteen myös silloin, kun sitä ei käytetä kotiverkossa. Ohjelmisto sisältää myös laitteiden paikannusominaisuuden, jota voidaan käyttää Armor-verkkoportaalin kautta.

Laitteiden suojaukselle on toki valtava tarve. Uusia tietosuoja-aukkoja ja vaaratilanteita havaitaan päivittäin ja pelkästään vuonna 2016 yksityishenkilöihin kohdistettiin joka päivä yli 4000 kiristysohjelmilla tehtyä hyökkäystä. Cybersecurity Venturesin mukaan kuukausittain löydetään 1,4 miljoonaa uutta huijaussivustoa, jotka on suunniteltu näyttämään todellisten yritysten verkkosivustoilta. Niillä käyttäjiltä yritetään kalastella oikeiden palvelujen tunnuksia ja salasanoja, tai saada uhrit lataamaan haitta- ja urkkimisohjelmilla saastutettuja tiedostoja. Erilaiset huijaussivustot ovat ylimääräinen vaaratekijä hakkerien suoremmille hyökkäysyrityksille koneisiin murtautumisen ja muiden verkkovaarojen rinnalla.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2