JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Voi olla, että uusin reititinkehitys on seurausta WPA2-salauksesta löytyneistä haavoittuvuuksista. Joka tapauksessa wifi-reitittimiin on tuotu tarjolla turvaratkaisuja. Uusin tähän kelkkaan hypännyt valmistaja on Netgear.

Oma F-Securemme esitteli jo yli vuosi sitten Sense-reitittimen, joka tarkkailee jatkuvasti kaikkia kodin wifi-verkkoon liitettyjä laitteita. Loppukeväästä F-Secure alkoi myydä Sense-ohjelmistoa operaattoreille ja laitevalmistajille.

Netgearin tietoturvakumppani on Bitdefender, mutta ajatus on hyvin pitkälle sama. Armor-tietoturvaohjelmisto on saatavissa Netgearin reitittimille – aluksi AC2300-malliin – asentamalla laitteeseen uusin ohjelmistopäivitys ja hyväksymällä erillinen käyttölisenssi.

Armor toimii Netgear-reitittimellä käyttäjän ja internetin välissä. Se tarkkailee aktiivisesti verkon toimintaa suojaten sitä ulkoisilta uhilta kuten viruksilta, vakoiluohjelmilta, kiristysohjelmilta, piilohallintaohjelmilta, kalastelusivustoilta ja muilta haittaohjelmilta - jopa botnet-verkoilta. Tämä tapahtuu muun muassa estämällä liikenne vaarallisiksi todetuille verkkosivuille ja IP-osoitteisiin. Nighthawk-sovelluksen kautta saat välittömästi tiedon havaituista tietoturvauhkista.

Ilmaista lysti ei ole. Ohjelmisto sisältää 90 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, minkä jälkeen sen vuotuinen käyttölisenssi maksaa 69,99 dollaria. Armor -palvelun tilaus sisältää myös Bitdefender Total Securoty -ohjelmiston, joka voidaan asentaa suojaamaan mitä tahansa Windows-, MacOS-, iOS- tai Android-pohjaista laitetta.

Lisäksi ohjelmisto tarjoaa muita turvallisuutta kohentavia ominaisuuksia esimerkiksi suojaamalla laitteen myös silloin, kun sitä ei käytetä kotiverkossa. Ohjelmisto sisältää myös laitteiden paikannusominaisuuden, jota voidaan käyttää Armor-verkkoportaalin kautta.

Laitteiden suojaukselle on toki valtava tarve. Uusia tietosuoja-aukkoja ja vaaratilanteita havaitaan päivittäin ja pelkästään vuonna 2016 yksityishenkilöihin kohdistettiin joka päivä yli 4000 kiristysohjelmilla tehtyä hyökkäystä. Cybersecurity Venturesin mukaan kuukausittain löydetään 1,4 miljoonaa uutta huijaussivustoa, jotka on suunniteltu näyttämään todellisten yritysten verkkosivustoilta. Niillä käyttäjiltä yritetään kalastella oikeiden palvelujen tunnuksia ja salasanoja, tai saada uhrit lataamaan haitta- ja urkkimisohjelmilla saastutettuja tiedostoja. Erilaiset huijaussivustot ovat ylimääräinen vaaratekijä hakkerien suoremmille hyökkäysyrityksille koneisiin murtautumisen ja muiden verkkovaarojen rinnalla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template