JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Voi olla, että uusin reititinkehitys on seurausta WPA2-salauksesta löytyneistä haavoittuvuuksista. Joka tapauksessa wifi-reitittimiin on tuotu tarjolla turvaratkaisuja. Uusin tähän kelkkaan hypännyt valmistaja on Netgear.

Oma F-Securemme esitteli jo yli vuosi sitten Sense-reitittimen, joka tarkkailee jatkuvasti kaikkia kodin wifi-verkkoon liitettyjä laitteita. Loppukeväästä F-Secure alkoi myydä Sense-ohjelmistoa operaattoreille ja laitevalmistajille.

Netgearin tietoturvakumppani on Bitdefender, mutta ajatus on hyvin pitkälle sama. Armor-tietoturvaohjelmisto on saatavissa Netgearin reitittimille – aluksi AC2300-malliin – asentamalla laitteeseen uusin ohjelmistopäivitys ja hyväksymällä erillinen käyttölisenssi.

Armor toimii Netgear-reitittimellä käyttäjän ja internetin välissä. Se tarkkailee aktiivisesti verkon toimintaa suojaten sitä ulkoisilta uhilta kuten viruksilta, vakoiluohjelmilta, kiristysohjelmilta, piilohallintaohjelmilta, kalastelusivustoilta ja muilta haittaohjelmilta - jopa botnet-verkoilta. Tämä tapahtuu muun muassa estämällä liikenne vaarallisiksi todetuille verkkosivuille ja IP-osoitteisiin. Nighthawk-sovelluksen kautta saat välittömästi tiedon havaituista tietoturvauhkista.

Ilmaista lysti ei ole. Ohjelmisto sisältää 90 vuorokauden ilmaisen kokeilujakson, minkä jälkeen sen vuotuinen käyttölisenssi maksaa 69,99 dollaria. Armor -palvelun tilaus sisältää myös Bitdefender Total Securoty -ohjelmiston, joka voidaan asentaa suojaamaan mitä tahansa Windows-, MacOS-, iOS- tai Android-pohjaista laitetta.

Lisäksi ohjelmisto tarjoaa muita turvallisuutta kohentavia ominaisuuksia esimerkiksi suojaamalla laitteen myös silloin, kun sitä ei käytetä kotiverkossa. Ohjelmisto sisältää myös laitteiden paikannusominaisuuden, jota voidaan käyttää Armor-verkkoportaalin kautta.

Laitteiden suojaukselle on toki valtava tarve. Uusia tietosuoja-aukkoja ja vaaratilanteita havaitaan päivittäin ja pelkästään vuonna 2016 yksityishenkilöihin kohdistettiin joka päivä yli 4000 kiristysohjelmilla tehtyä hyökkäystä. Cybersecurity Venturesin mukaan kuukausittain löydetään 1,4 miljoonaa uutta huijaussivustoa, jotka on suunniteltu näyttämään todellisten yritysten verkkosivustoilta. Niillä käyttäjiltä yritetään kalastella oikeiden palvelujen tunnuksia ja salasanoja, tai saada uhrit lataamaan haitta- ja urkkimisohjelmilla saastutettuja tiedostoja. Erilaiset huijaussivustot ovat ylimääräinen vaaratekijä hakkerien suoremmille hyökkäysyrityksille koneisiin murtautumisen ja muiden verkkovaarojen rinnalla.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template