JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia ja operaattori Verizon ovat yhdessä testanneet tärkeää ominaisuutta tulevaisuuden NR 5G -verkoissa. New Jerseyssä testattiin, miten radioyhteys säilyi, kun käyttäjä ajoi autolla 5G-solusta toiseen. Testi onnistui hienosti.

Demo toteutettiin Nokian kampuksella New Jerseyn Murray Hillissä. Testi oli yksi sarjassa erilaisia NR 5G -kenttätestejä, joita Nokia on yhdessä operaattorin kanssa toteuttanut. Testit ovat välttämättömiä, jotta 5G-tekniikka voidaan tuoda kaupalliseen käyttöön.

Testissä dataa lähetettiin kahdesta 5G-lähettimestä Nokian rakennuksessa ajoneuvoon, johon oli asennettu vastaanotin ja laitteisto, jolla lähetyksen laatua voitiin mitata ja tilastoida. Linkit toimivat 28 gigahertsin taajuudella.

Ajoneuvo liikkui kahden lähettimen välillä ja datayhteys säilyi eheänä, vaikka lähetin vaihtui toiseen. Verizonin mukaan oli tärkeää viedä laboratoriotesti kentällä ja osoittaa, että yhteys voi siirtyä saumattomasti solusta toiseen.

Verizon ei blogissaan kertonut, millaisia datanopeuksia linkissä saatiin. Sen sijaan operaattori on kertonut käynnistävänsä kaupalliset 5G-palvelut ensimmäisenä operaattorin USA:ssa tämän vuoden aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template