JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia ja operaattori Verizon ovat yhdessä testanneet tärkeää ominaisuutta tulevaisuuden NR 5G -verkoissa. New Jerseyssä testattiin, miten radioyhteys säilyi, kun käyttäjä ajoi autolla 5G-solusta toiseen. Testi onnistui hienosti.

Demo toteutettiin Nokian kampuksella New Jerseyn Murray Hillissä. Testi oli yksi sarjassa erilaisia NR 5G -kenttätestejä, joita Nokia on yhdessä operaattorin kanssa toteuttanut. Testit ovat välttämättömiä, jotta 5G-tekniikka voidaan tuoda kaupalliseen käyttöön.

Testissä dataa lähetettiin kahdesta 5G-lähettimestä Nokian rakennuksessa ajoneuvoon, johon oli asennettu vastaanotin ja laitteisto, jolla lähetyksen laatua voitiin mitata ja tilastoida. Linkit toimivat 28 gigahertsin taajuudella.

Ajoneuvo liikkui kahden lähettimen välillä ja datayhteys säilyi eheänä, vaikka lähetin vaihtui toiseen. Verizonin mukaan oli tärkeää viedä laboratoriotesti kentällä ja osoittaa, että yhteys voi siirtyä saumattomasti solusta toiseen.

Verizon ei blogissaan kertonut, millaisia datanopeuksia linkissä saatiin. Sen sijaan operaattori on kertonut käynnistävänsä kaupalliset 5G-palvelut ensimmäisenä operaattorin USA:ssa tämän vuoden aikana.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template