JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nokia ja operaattori Verizon ovat yhdessä testanneet tärkeää ominaisuutta tulevaisuuden NR 5G -verkoissa. New Jerseyssä testattiin, miten radioyhteys säilyi, kun käyttäjä ajoi autolla 5G-solusta toiseen. Testi onnistui hienosti.

Demo toteutettiin Nokian kampuksella New Jerseyn Murray Hillissä. Testi oli yksi sarjassa erilaisia NR 5G -kenttätestejä, joita Nokia on yhdessä operaattorin kanssa toteuttanut. Testit ovat välttämättömiä, jotta 5G-tekniikka voidaan tuoda kaupalliseen käyttöön.

Testissä dataa lähetettiin kahdesta 5G-lähettimestä Nokian rakennuksessa ajoneuvoon, johon oli asennettu vastaanotin ja laitteisto, jolla lähetyksen laatua voitiin mitata ja tilastoida. Linkit toimivat 28 gigahertsin taajuudella.

Ajoneuvo liikkui kahden lähettimen välillä ja datayhteys säilyi eheänä, vaikka lähetin vaihtui toiseen. Verizonin mukaan oli tärkeää viedä laboratoriotesti kentällä ja osoittaa, että yhteys voi siirtyä saumattomasti solusta toiseen.

Verizon ei blogissaan kertonut, millaisia datanopeuksia linkissä saatiin. Sen sijaan operaattori on kertonut käynnistävänsä kaupalliset 5G-palvelut ensimmäisenä operaattorin USA:ssa tämän vuoden aikana.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2