JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vantaalla järjestettiin tänään harvinainen tapahtuma, kun Suomessa muurattiin MEMS-anturien tehdaslaajennuksen peruskivi. Japanilaisen Muratan 42 miljoonan euron laajennus tuo 150-200 uutta työpaikkaa kehä III:n varteen. Samalla laajennus osoittaa, että suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin.

Murata Electronicsin tehdaslaajennusta oli juhlistamassa arvokas kutsuvierasjoukko. Oman tervehdyksensä toivat niin Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lisäksi peruskiveä olivat muuraamassa Murata Electronicsin toimitusjohtaja Yuichiro Hayata sekä emokonsernin anturidivisioonan johtaja Makoto Kawashima.

Hayata ja Kawashima olivat erittäin tyytyväisiä tehtaan 16 tuhannen neliön laajennukseen. Hayatan mukaan rekrytoinnit ovat jo käynnistyneet. Jopa 200 uuden osaajan löytäminen on iso urakka, mutta Hayatan mukaan osaajat löytyvät varmasti.

Kysyntää Vaisalan MEMS-antureista käynnistyneelle ja sittemmin VTI Hamlinina ja VTI Electronicsina tunnetun yrityksen tuotteille on kasvavasti. – Erityisesti autojen ADAS-järjestelmät ja myöhemmin autonomiset ajoneuvot tarvitsevat kasvavasti kiihtyvyysantureita. 5-10 vuoden kuluttua niitä on jo ajoneuvossa 3-4, Hayata ennusti.

Kawashima korosti Vantaan laitoksen roolia Muratan MEMS-anturien osaamiskeskuksena. Kulutuselektroniikkaan ei Vantaan tehtaan antureilla aiota mennä, sillä niiden suorituskyky ja laatu on liikaa korkeaa luokkaa. Sen sijaan autot sekä teollisuuden ja lääketieteen mittaussovellukset ovat ”suomalaisjapanilaisille” antureille sopiva kohde.

Laajennusosan pitäisi valmistua ja tuotannon siellä pitäisi alkaa vuoden 2019 loppuun mennessä. Tehtaan urakoinnista vastaa NCC. Ensi vuoden lopulla Murata työllistää Vantaalla 1150-1200 työntekijää, joista noin puolet työskentelee tuotannossa.

Kuvassa vasemmalta suurlähettiläs Yamamoto, Muratan Hayata ja Kawashima, Vantaan kaupunginjohtaja Viljanen sekä urakoitsija NCC:n Suomen maajohtaja Mika Soini.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template