JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Vantaalla järjestettiin tänään harvinainen tapahtuma, kun Suomessa muurattiin MEMS-anturien tehdaslaajennuksen peruskivi. Japanilaisen Muratan 42 miljoonan euron laajennus tuo 150-200 uutta työpaikkaa kehä III:n varteen. Samalla laajennus osoittaa, että suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin.

Murata Electronicsin tehdaslaajennusta oli juhlistamassa arvokas kutsuvierasjoukko. Oman tervehdyksensä toivat niin Japanin Suomen suurlähettiläs Jota Yamamoto ja Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen. Lisäksi peruskiveä olivat muuraamassa Murata Electronicsin toimitusjohtaja Yuichiro Hayata sekä emokonsernin anturidivisioonan johtaja Makoto Kawashima.

Hayata ja Kawashima olivat erittäin tyytyväisiä tehtaan 16 tuhannen neliön laajennukseen. Hayatan mukaan rekrytoinnit ovat jo käynnistyneet. Jopa 200 uuden osaajan löytäminen on iso urakka, mutta Hayatan mukaan osaajat löytyvät varmasti.

Kysyntää Vaisalan MEMS-antureista käynnistyneelle ja sittemmin VTI Hamlinina ja VTI Electronicsina tunnetun yrityksen tuotteille on kasvavasti. – Erityisesti autojen ADAS-järjestelmät ja myöhemmin autonomiset ajoneuvot tarvitsevat kasvavasti kiihtyvyysantureita. 5-10 vuoden kuluttua niitä on jo ajoneuvossa 3-4, Hayata ennusti.

Kawashima korosti Vantaan laitoksen roolia Muratan MEMS-anturien osaamiskeskuksena. Kulutuselektroniikkaan ei Vantaan tehtaan antureilla aiota mennä, sillä niiden suorituskyky ja laatu on liikaa korkeaa luokkaa. Sen sijaan autot sekä teollisuuden ja lääketieteen mittaussovellukset ovat ”suomalaisjapanilaisille” antureille sopiva kohde.

Laajennusosan pitäisi valmistua ja tuotannon siellä pitäisi alkaa vuoden 2019 loppuun mennessä. Tehtaan urakoinnista vastaa NCC. Ensi vuoden lopulla Murata työllistää Vantaalla 1150-1200 työntekijää, joista noin puolet työskentelee tuotannossa.

Kuvassa vasemmalta suurlähettiläs Yamamoto, Muratan Hayata ja Kawashima, Vantaan kaupunginjohtaja Viljanen sekä urakoitsija NCC:n Suomen maajohtaja Mika Soini.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template