JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyälypuhelimet ovat jo varsin tehokkaita tietokoneita, mutta lisätehoa on luvassa. Noin 15 prosenttia joka vuosi, kertoo Arm, joka on esitellyt ensimmäisen julkisen roadmappinsa prosessoriensa tulevasta kehityksestä.

Armin mukaan matkapuhelimiin on viimeisen viiden vuoden aikana tuotu pöytäkonetasoinen PC-suorituskyky. Tämä on pitkälti Armin ansiosta, joka on tuonut yli 10 prosentin parannuksen piiriensä suorituskykyyn vuodesta 2013 lähtien.

Nyt Arm kertoo, että jo tänä vuonna tuotantoon menevät ensimmäiset 7 nanometrin prosessissa valmistetut uuteen Cortex-A76-ytimeen perustuvat järjestelmäpiirit.

Kehitys ei hidastu jatkossakaan. Cortex-A76-prosessorin seuraaja on piiri, jonka koodinimi on Deimos. Piiri perustuu Arm DynamIQ-tekniikkaan ja se tuo kännyköihin ja palvelimiin yli 15 prosentin tehonlisäyksen.

Vuonna 2019 Arm tuo asiakkailleen Hercules-nimellä kehitettävän piirin. Se on suunniteltu valmistettavaksi sek 7 että tulevan 5 nanometrin prosessissa.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template