JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Nykyälypuhelimet ovat jo varsin tehokkaita tietokoneita, mutta lisätehoa on luvassa. Noin 15 prosenttia joka vuosi, kertoo Arm, joka on esitellyt ensimmäisen julkisen roadmappinsa prosessoriensa tulevasta kehityksestä.

Armin mukaan matkapuhelimiin on viimeisen viiden vuoden aikana tuotu pöytäkonetasoinen PC-suorituskyky. Tämä on pitkälti Armin ansiosta, joka on tuonut yli 10 prosentin parannuksen piiriensä suorituskykyyn vuodesta 2013 lähtien.

Nyt Arm kertoo, että jo tänä vuonna tuotantoon menevät ensimmäiset 7 nanometrin prosessissa valmistetut uuteen Cortex-A76-ytimeen perustuvat järjestelmäpiirit.

Kehitys ei hidastu jatkossakaan. Cortex-A76-prosessorin seuraaja on piiri, jonka koodinimi on Deimos. Piiri perustuu Arm DynamIQ-tekniikkaan ja se tuo kännyköihin ja palvelimiin yli 15 prosentin tehonlisäyksen.

Vuonna 2019 Arm tuo asiakkailleen Hercules-nimellä kehitettävän piirin. Se on suunniteltu valmistettavaksi sek 7 että tulevan 5 nanometrin prosessissa.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2