JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaisessa Rutgersin yliopistossa on havaittu, että tavallisen wifi-liikenteen avulla voidaan löytää aseita, pommeja ja räjähtäviä materiaaleja laukkujen sisältä. Tekniikan avulla on mahdollista parantaa massatapahtumien turvallisuutta pienin kustannuksin.

Tutkimus palkittiin IEEE:n tietoliikenneturvallisuuden konferenssissa. Sen mukaan wifi-signaali useimmissa tapauksissa lävistää laukkumateriaalit ja auttaa tunnistamaan metalliobjektit. Joukkoon kuuluvat aseet, tölkit, läppärit ja akut, joihin on mahdollista asentaa räjähteitä.

Wifi-signaalin perusteella voidaan myös arvioida nestemääriä, tutkijat kertovat.

Järjestelmä edellyttää wifi-laitetta, jossa on 2-3 antennia. Se voidaan integroida olemassaoleviin wifi-verkkoihin. Järjestelmä analysoi signaalia sen lävistäessä laukkuja ja heijastuessa takaisin.

Tutkimuksessa testattiin tunnistusta 15 erityyppisellä esineellä ja kuudella eri laukkumallilla. Vaarallisten esineiden tunnistus tapahtui 99 prosentin varmuudella, metallien 98 prosentin varmuudella ja nesteiden 95 prosentin varmuudella. Tavallisissa repuissa tunnistusvarmuus on yli 95 prosenttia. Se putoaa noin 90 prosenttiin, jos esineet on kääritty paperiin.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Ledivalon himmennys käy kätevästi mikro-ohjaimella

Mikro-ohjaimeen perustuvan himmentimen avulla voi rakentaa energiatehokkaan hakkurimuotoisen LED-ajurin. Hyvällä hyötysuhteella toimiva ajuri kykenee ohjaamaan useita lediketjuja samanaikaisesti. Näin voidaan parantaa valaistusjärjestelmän suorituskykyä, pidentää ledivalojen elinikää ja lisätä järjestelmän älykkyyttä.

Lue lisää...
 
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
ETN_fi Nova 3 myyntiin Suomessa: Huawei tuo nyt tekoälyn massoille @HuaweiMobileFI https://t.co/uwv9v16tIF
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
 
 

ny template