JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaisessa Rutgersin yliopistossa on havaittu, että tavallisen wifi-liikenteen avulla voidaan löytää aseita, pommeja ja räjähtäviä materiaaleja laukkujen sisältä. Tekniikan avulla on mahdollista parantaa massatapahtumien turvallisuutta pienin kustannuksin.

Tutkimus palkittiin IEEE:n tietoliikenneturvallisuuden konferenssissa. Sen mukaan wifi-signaali useimmissa tapauksissa lävistää laukkumateriaalit ja auttaa tunnistamaan metalliobjektit. Joukkoon kuuluvat aseet, tölkit, läppärit ja akut, joihin on mahdollista asentaa räjähteitä.

Wifi-signaalin perusteella voidaan myös arvioida nestemääriä, tutkijat kertovat.

Järjestelmä edellyttää wifi-laitetta, jossa on 2-3 antennia. Se voidaan integroida olemassaoleviin wifi-verkkoihin. Järjestelmä analysoi signaalia sen lävistäessä laukkuja ja heijastuessa takaisin.

Tutkimuksessa testattiin tunnistusta 15 erityyppisellä esineellä ja kuudella eri laukkumallilla. Vaarallisten esineiden tunnistus tapahtui 99 prosentin varmuudella, metallien 98 prosentin varmuudella ja nesteiden 95 prosentin varmuudella. Tavallisissa repuissa tunnistusvarmuus on yli 95 prosenttia. Se putoaa noin 90 prosenttiin, jos esineet on kääritty paperiin.

 

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

Mitä IoT-rauta vaatii?

Pärjätäkseen IoT-markinoilla laitevalmistajien täytyy oppia innovoimaan nopeammin. IoT-sovelluksien kirjo on loppumaton ja menestyvät yritykset antavat kehittäjilleen mahdollisuuden jatkuvasti tunnistaa ja toteuttaa uusia ja yhä hyödyllisempiä tapoja valjastaa käyttöön antureita, monitoroida erityyppistä dataa ja ohjata laitteiden ekosysteemejä.

Lue lisää...
 
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
ETN_fi Nokialle 2+ mrd euron sopimukset kiinalaisoperaattorien kanssa. https://t.co/LJ6OPq0kb7
ETN_fi Mercedes voittaa jatkossa F1- ja sähköformulakisoja On Semin tehonhallintatekniikalla. VB77 for WDC in 2019! https://t.co/EjpdlTQwop
ETN_fi Beneq's transparent Lumineq matrix displays just got a lot bigger. See https://t.co/FDvZwrVGId
 
 

ny template