JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Amerikkalaisessa Rutgersin yliopistossa on havaittu, että tavallisen wifi-liikenteen avulla voidaan löytää aseita, pommeja ja räjähtäviä materiaaleja laukkujen sisältä. Tekniikan avulla on mahdollista parantaa massatapahtumien turvallisuutta pienin kustannuksin.

Tutkimus palkittiin IEEE:n tietoliikenneturvallisuuden konferenssissa. Sen mukaan wifi-signaali useimmissa tapauksissa lävistää laukkumateriaalit ja auttaa tunnistamaan metalliobjektit. Joukkoon kuuluvat aseet, tölkit, läppärit ja akut, joihin on mahdollista asentaa räjähteitä.

Wifi-signaalin perusteella voidaan myös arvioida nestemääriä, tutkijat kertovat.

Järjestelmä edellyttää wifi-laitetta, jossa on 2-3 antennia. Se voidaan integroida olemassaoleviin wifi-verkkoihin. Järjestelmä analysoi signaalia sen lävistäessä laukkuja ja heijastuessa takaisin.

Tutkimuksessa testattiin tunnistusta 15 erityyppisellä esineellä ja kuudella eri laukkumallilla. Vaarallisten esineiden tunnistus tapahtui 99 prosentin varmuudella, metallien 98 prosentin varmuudella ja nesteiden 95 prosentin varmuudella. Tavallisissa repuissa tunnistusvarmuus on yli 95 prosenttia. Se putoaa noin 90 prosenttiin, jos esineet on kääritty paperiin.

 

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2