JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IoT-laitteiden tietoturvaa useasti moittinut Barr Group on julkistanut päivitetyt säännöt laadukkaalle sulautetulle C-koodille. Kirjan tarkoitus on yksinkertainen: pyrkimys on vähentää C- ja C++-kielellä koodatun laiteohjelmiston vikoja.

Barrin keväällä julkistetun tutkimuksen mukaan datan suojaaminen ei edelleenkään ole suunnittelijoiden ykkösprioriteetti. Barr haastatteli 1700 kehittäjää. Tulosten mukaan suunnittelijat eivät edelleenkään käytä suositeltuja suunnittelukäytäntöjä, joiden avulla sulautetun järjestelmän tietoturvaa voisi parantaa.

Esimerkiksi useampi kuin joka viides suunnittelija ei edes lue tietoturvaa tuotteen suunnitteluvaatimuksiin. Tutkimuksen mukaan 54 prosenttia suunnittelijoista ei tarkista koodiaan riittävästi. Staattisen analyysin jättää tekemättä 49 prosenttia IoT-suunnittelijoita. Lisäksi 33 prosenttia eli joka kolmas ei työskentele minkään hyväksytyn koodausstandardin mukaan. Koodivirheiden eli bugien tietokantaa ei ylläpidä 17 prosenttia suunnittelijoista.

Näitä puutteita Barr haluaa osaltaan korjata laatimillaan koodaussäännöillä. Ensimmäiset sääntönsä Barr julkisti jo kymmenen vuotta sitten. Tämän vuoden versiossa on esimerkiksi poistettu ristiriitaisuuksia Barrin sääntöjen ja kriittisen järjelmien C-koodausstandardin eli MISRA C:2012:n väliltä.

Tilastojen mukaan 40 prosenttia C-koodista noudattaa jompaa kumpaa näistä sääntökokoelmista.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template