JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

IC Insights ennustaa, että DRAM-muisteja myydään tänä vuonna 101,6 miljardilla dollarilla. Myynti kasvaa tänä vuonna 30 prosenttia. Samalla yhden tuotesektorin vuosimyynti ylittää ensimmäistä kertaa sadan miljardin dollarin haamurajan.

Puolijohdeala oli vuosikausia PC- ja palvelinprosessorien temmellyskenttää. Intelin hallitsema tuotealue käytännössä määräsi, kasvoiko puolijohdeala ja millä vauhdilla. PC-myynnin hiipuminen on muuttanut markkinat.

Tänä vuonna PC- ja palvelinprosessoreja myydään 50,8 miljardilla dollarilla eli myynti on vain puolet DRAM-piirien markkinoista. Toiseksi eniten myydään NAND-flasheja, joissa markkinat kasvavat 62,6 miljardiin dollariin.

Erilaisia tietotekniikan oheislaitteiden logiikkapiirejä myydään 27,6 miljardilla dollarilla ja langattomien laitteiden piirejä 26 miljardilla.

Tilanne muuttuu täysin, jos vertaillaan eri tuotekategorioiden kappalekohtaisia toimitusmääriä. Muistipiirit ovat kalliita komponentteja, joten ne eivät sijoitu tässä vertailussa kärkipäähän. Toimitusmäärissä analogiapiirit ovat omassa luokassaan.

Kaikkiaan tänä vuonna myydään 318,1 miljardia komponenttia. Yli viidennes näistä eli 72,2 miljardia on tehonhallinnan analogisia komponentteja. Langattomien ratkaisujen analogiapiirejä myydään 23,4 miljardia kappaletta ja yleiskäyttöisiä logiikkapiirejä 21,7 miljardia.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template