JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Autoista on tulossa käytännössä tietokoneita tai superkoneita pyörillä. kehitys johtaa myös siihen, että auton järjestelmässä on yhä useammin mahdollisia aukkoja, joista hakkerit pääsevät järjestelmiin sisälle. Nämä aukot pitää tukkia.

Microchip on nyt esitellyt uuden kehitysalustan, jota se kehuu markkinoiden ensimmäiseksi autojen verkkojen turvallisuuteen keskittyväksi kehityskitiksi. CryptoAutomotive IVN -alusta antaa auton- ja autoelektroniikan järjestelmävalmistajille työkalut, joilla auton järjestelmät voidaan suojata hakkerien hyökkäyksiltä.

Microchipin mukaan kysymys ei enää ole siitä, tarvitsevatko ajoneuvot turvajärjestelmiä, vaan siitä miten nämä järjestelmät toteutetaan käytännöllisesti ja ilman kallista järjestelmien ylisuunnittelua.

Microchipin alusta emuloi suojattua solmua auton verkossa ja tuottaa suunnittelijoille intuitiivisen lähtökohdan tietoturvan toteuttamiseksi. Valmistajat voivat joustavasti konfoiguroida tätä solmua niin, että se sopii osaksi omaa järjestelmää ja vastaa erilaisiin alan turvastandardeihin.

Työkalulla voidaan toteuttaa turvattu salausavainten varastointi, ECU-yksikön eli auton elektronisen ohjausyksikön autentikointi, laitetason salauskiihdytys ja muita kryptograafisia toimintoja. Kun alustaa käytetään isäntäohjaimen kanssa, voidaan auton järjestelmään tuoda esimerkiksi turvakäynnistys ja CAN-väylän viestien autentikointi.

Microchipin mukaan työkalua voidaan käyttää minkä tahansa ECU-yksikön, konfiguraation tai väylien kanssa. Tämän ansiosta alustalla voidaan tuoda suoja nykyisiin järjestelmiin ilman suuren mittaluokan uudelleensuunnitteluja. Käytännössä kyse on tytärprosessorista, jonka kanssa itse ohjaimen koodiin tarvitaan hyvin vähä päivityksiä.

CryptoAutomotive Security ICs TA/BSD -kehityspaketti maksaa 250 dollaria. Lisätietoja tekniikasta löytyy Microchipin sivuilta

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template