JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Intelin ja Micronin yhdessä kehittämää 3D Xpoint -muistia on pidetty nopeimpana flash-tekniikkana. Toshiba on nyt kuitenkin esitellyt Piilaakson Flash Memory Summitissa uuden tekniikan, jolla flashista saadaan selvästi Xpointia nopeampi.

Intel myy jo omaa flash-muistiaan palvelimiin Optane-tuotenimellä. Optane-muisteissa ohjelmointi onnistuu erittäin nopeasti, sillä latenssiarvoksi ilmoitetaan 30 mikrosekuntia.

Toshiban uusi XL-Flash on vielä tääkin selvästi nopeampi. Ohjelmointiaika on vain 7 mikrosekuntia eli muisti on yli neljä kertaa Intelin XPointia nopeampi. Toshiban mukaan XL_-Flashin avulla on mahdollista kehittä muisteja, jotka ovat nopeampia kuin DRAM-HDD-yhdistelmä.

Toshiba ei esityksessään kertonut, milloin XL-Flash-muistit olisivat tulossa kaupallisesti tarjolle. Yhtiö ei myöskään kertonut mitään hintatietoja. Ainoa tieto oli, että muistiin perustuvat SSD-levyt tulisivat olemaan Intelin Optane-levyjä edullisempia.

 
 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

Teollisella internetillä vauhtia MRO-prosesseihin

Teollista internetiä (IIoT) käyttämällä voidaan parantaa ei-tuotannollisiin hankintoihin liittyviä MRO-prosesseja (Maintenance, Repair, Operating) eurooppalaisen Teollisuus 4.0 -ohjelman määrittämissä raameissa. Artikkelissa luodaan katsaus eräisiin IIoT-teknologioihin ja sovelluksiin, jotka ovat avainasemassa tässä murroksessa. (Artikkelin 1-osa ilmestyi marraskuussa.)

Lue lisää...
 
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2
ETN_fi Ensimmäinen AVR-pohjainen Arduino-kortti. Lisätietoja Mouserilta. https://t.co/7yazvkOkV1
 
 

ny template