JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Suomen pitäisi pikaisesti saada julkinen tutkimus- ja tuotekehitysrahoitus entiselle tasolle. – Tekesin eli nykyisen Business Finlandin rahoitus pitäisi välittömästi palauttaa finanssikriisiä edeltävälle tasolle, vaati Innofactorin perustaja ja toimitusjohtaja Sami Ensio tänään teknologiateollisuuden suhdannekatsauksessa.

- Suomi panostaa selvästi kilpailijamaita vähemmän julkista rahaa tutkimukseen ja tuotekehitykseen. Business Finlandilta on viety rahaa pois ja tämä näkyy, Ensio korosti.

Entisen Tekesin kautta yritysten tutkimusta rahoitetaan noin 300 miljoonaa euroa vuodessa. Tämä summa pitäisi yli viisinkertaistaa, jotta pääsisimme esimerkiksi Ranskan tasolle julkisessa rahoituksessa.

- Jos yrityksellä on toimintaa Ranskassa ja Suomessa, olisi johdon taholta suorastaan vastuutonta tehdä tutkimusta nyt Suomessa, Ensio paalutti.

Iso osa tämän hetken tuotekehityksestä liittyy digitalisaatioon ja esimerkiksi tekoälyn hyödyntämiseen. Tähän yritykset tarvitsevat rahaa. – Hyvin iso osa ihmisistä pitää kouluttaa uudelleen. On mahdoton ajatus, että tämä jäisi yritysten tehtäväksi, Ensio sanoi.

Innofactor on 600 it-kehittäjän pohjoismainen yritys, joka tuottaa Microsoftin tuotteisiin perustuvia ratkaisuja yrityksille. Suomessa yrityksellä on 350 työntekijää.

 
 

Pelottaako kuvien varmuuskopiointi verkkoon? Harkitse omaa pilveä

Viime vuonna otettiin huikeat 1,2 biljoonaa eli 1200 miljardia digitaalista valokuvaa1, joista noin 85 prosenttia älypuhelimilla. Kuvat säilyttävät muistojamme, jotta voimme palata myöhemmin niihin hetkiin, jotka muovaavat elämäämme ja kertovat tarinoitamme perheellemme ja ystävillemme. Puhelimen kadottaminen saattaa kuitenkin tarkoittaa myös näiden arvokkaiden muistojen hukkaamista. Niinpä on ehdottoman tärkeää varmistaa, että niistä on varmuuskopio.

Lue lisää...

IoT-suunnittelusta demokraattisempaa – avoimen koodin korteilla ja yhteisöjen tuella

Avoimen koodin ohjelmistojen rinnalle ovat tulossa avoimen koodin laitteistot ja kortit. Niiden ja suunnittelijayhteisöjen avulla yhä useampi rakentelija voi saada IoT-suunnittelunsa valmiiksi tuotteeksi asti.

Lue lisää...
 
ETN_fi Langaton anturi kertoo betonin kosteuden https://t.co/QF085IazLJ @MatoEngineering @japikas @FinnBuild
ETN_fi Phoenix Contact ostaa kaksi saksalaista yritystä: SKS Kontakttechnik keskittyy sähkömekaniikkaan, Pulsotronic GmbH… https://t.co/AfQDWxGQ6x
ETN_fi First truly black solar modules roll off industrial production line @AaltoUniversity https://t.co/ym11lOA2lL
ETN_fi Telian toimitusjohtaja: 5G-datassa kokeillaan uusia hintamalleja https://t.co/we8ryxGl4D @teliafinland
 
 

ny template