JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Samsung kertoo aloittaneensa markkinoiden ensimmäisen QLC-piireihin eli neljä bittiä samaan soluun tallentaviin piireihin perustuvien SSD-levyjen volyymituotannon. Terabitin piireillä levyjen kapasiteetti yltää aina neljään teratavuun asti.

Samsungin mukaan SATA-väyläinen levy on merkki siitä, että kuluttajatuotteissa ollaan siirtymässä teratavuluokkaan. QLC-piireihin perustuvan levyn suorituskyky on jo samalla tasolla kuin 3-bittiseen MLC-piireihin perustuvien levyjen suorituskyky.

Samsung uskoo, että 4-bittisen flashin myötä teratavuluokan levyt leviävät kulutuselektroniikkaan nopeasti. Piirien ansiosta Samsung pystyy esimerkiksi valmistamaan kustannustehokkaasti 128 gigatavun muisteja älypuhelimiin. Kuluttajien kannalta uutinen on hyvä, koska muisti on näytön ja sovellusprosessorin ohella yksi älypuhelimen kalliimpia komponentteja.

Samsungin mukaan QLC-siruissa muistitiheys kasvaa, mutta varaus pienenee, joten on hyvin hanakala säilyttää haluttu nopeus ja suorituskyky. Samsung korjasi ongelman käyttämällä 3-bittisen SDD:n ohjainta ja TurboWrite-tekniikkaa.

4-bittiseen QLC-piiriin perustuvan SSD-levyn lukunopeus on 540 megatavua sekunnissa. Kirjoitusnopeus on 520 megatavua sekunnissa. Levyjen hintaa Samsung ei vielä kertonut, mutta markkinoille ne tulevat vielä tämän vuoden aikana.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template