JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Albertan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla dataa voidaan tallentaa 1000 kertaa nykyisiä kiintolevyjä tiheämmin. Tekniikan avulla yhdelle neliötuumalle sopii dataa 138 teratavun verran.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että kaikki iTunes-kaupassa olevat musiikkikappaleet voitaisiin tallentaa neljännesdollarin kolikon kokoiselle alueelle. Siis 45 miljoonaa musiikkikappaletta.

Ultratiheä tallennus onnistuu, kun bittejä tallennetaan atomitasolla. tallennuslaite valmistettiin samalla tavalla kuin atomitason mikropiirejä valmistetaan. Ideana on päästä nopeasti asettamaan ja korvaamaan yksittäisiä vetyatomeja.

Tähän asti atomitason tallennuslaitteet ovat toimineet vakaasti vain erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Albertan tutkijoiden kehittämä muisti toimii huoneenlämpötilassa ja kestää hyvin normaalia käyttöä.

Fyysikko Rochal Achalin mukaan heidän kehittämänsä atomimuisti toimii paljon huoneenlämpötilaa korkeammissa lämpötiloissa ja on tarkka. Ensi vaiheessa tekniikalla on välittömiä seurauksia datan arkistoinnissa. Seuraavaksi tarkoitus on nopeuttaa muistin luku- ja kirjoitusnopeutta, mikä avaa käyttöä myös vaikkapa kulutuselektroniikassa.

Demonstroidakseen muistiaan Achal tiimeineen koodasi aakkoset tekniikan mahdollistamalla tiheydellä. Tiheys vastaa sitä, että yhdelle riivinjyvälle kirjoitetaan 350 000 kirjainta.

 
 

LTE-mikroverkot tuovat yhteydet jopa kaivokseen

Erityisesti teollisuuden tarpeisiin sopivat LTE-mikroverkot ovat vähitellen siirtymässä pilottikohteista tuotantokäyttöön. Teknologia tarjoaa teollisuudelle uudenlaisia mahdollisuuksia, hyvää käytettävyyttä ja vahvaa tietoturvaa.

Lue lisää...

Koko järjestelmää voidaan simuloida kerralla

Simulointi on perusedellytys monimutkaisen järjestelmän onnistuneelle suunnittelulle, kehittämiselle ja testaamiselle. Yhdistämällä Wind Riverin Simicsin kaltainen tietokoneen simulointiohjelmisto fyysisen järjestelmän ja ympäristön simulaatioon voidaan koko järjestelmän kattavia testejä ajaa täysin automaattisesti niin usein kuin halutaan.

Lue lisää...
 
ETN_fi Suomalainen kiihtyvyysanturi elää ja voi hyvin. Murata Electronics laajentaa Vantaalla: jopa 200 uutta työpaikkaa.… https://t.co/K9xs1ZcMQG
21hreplyretweetfavorite
ETN_fi Thaimaan luolapelastusoperaatiossa käytettiin MaxMesh-verkkotekniikkaa, joka perustui Analog Devicesin AD9364-piire… https://t.co/eVFbYcblRg
ETN_fi Älä käytä verkkopankkia julkisilla laitteilla tai wifillä! https://t.co/oghm4QvzPj
ETN_fi Tämän takia Linux ei valtaa työpöytiä https://t.co/GmLMkZ7C1q
ETN_fi The 1st ever ETNdigi is out! Ensimmäinen ETNdigi ilmestyi – lue vankka paketti IoT-tekniikasta https://t.co/AeNPCRgufC
 
 

ny template