JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Albertan yliopiston tutkijat ovat kehittäneet tekniikan, jolla dataa voidaan tallentaa 1000 kertaa nykyisiä kiintolevyjä tiheämmin. Tekniikan avulla yhdelle neliötuumalle sopii dataa 138 teratavun verran.

Tämä tarkoittaa esimerkiksi, että kaikki iTunes-kaupassa olevat musiikkikappaleet voitaisiin tallentaa neljännesdollarin kolikon kokoiselle alueelle. Siis 45 miljoonaa musiikkikappaletta.

Ultratiheä tallennus onnistuu, kun bittejä tallennetaan atomitasolla. tallennuslaite valmistettiin samalla tavalla kuin atomitason mikropiirejä valmistetaan. Ideana on päästä nopeasti asettamaan ja korvaamaan yksittäisiä vetyatomeja.

Tähän asti atomitason tallennuslaitteet ovat toimineet vakaasti vain erittäin alhaisissa lämpötiloissa. Albertan tutkijoiden kehittämä muisti toimii huoneenlämpötilassa ja kestää hyvin normaalia käyttöä.

Fyysikko Rochal Achalin mukaan heidän kehittämänsä atomimuisti toimii paljon huoneenlämpötilaa korkeammissa lämpötiloissa ja on tarkka. Ensi vaiheessa tekniikalla on välittömiä seurauksia datan arkistoinnissa. Seuraavaksi tarkoitus on nopeuttaa muistin luku- ja kirjoitusnopeutta, mikä avaa käyttöä myös vaikkapa kulutuselektroniikassa.

Demonstroidakseen muistiaan Achal tiimeineen koodasi aakkoset tekniikan mahdollistamalla tiheydellä. Tiheys vastaa sitä, että yhdelle riivinjyvälle kirjoitetaan 350 000 kirjainta.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2