JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Kiinalainen Huawei on nyt maailman toiseksi suurin älypuhelinvalmistaja. Sen markkinaosuus oli vuoden toisella neljänneksellä 15 prosenttia. Samalla Huawei ohitti Applen, jonka markkinaosuus laahasi 12 prosentissa.

Huhti-kesäkuussa myytiin yhteensä 351 miljoonaa älypuhelinta. Luku on kaksi prosenttia pienempi kuin vuotta aikaisemmin. Samsungiin pieni taantuma iski pahiten, sillä sen myyntimäärä 71,9 miljoonaa oli kymmenen prosenttia pienempi kuin vuonna 2016.

Analyytikoiden mukaan Samsungin ja Applen pitäisi keksiä uusia temppuja, mikäli ne haluavat pitää aiemmat paikkansa. Huawein nousua Applen voidaan pitää sikälikin erinomaisena, että yhtiö ei edelleenkään ole päässyt myymään laitteitaan jenkkimarkkinoille. Amerikkalaiset pitävät Huaweita tietoturvariskinä.

Huawein menestys perustuu laadukkaisiin laitteisiin, jotka on hinnoiteltu aggressiivisesti. Honor-mallisto myy hyvin lähes kaikissa Euroopan maissa. Suomessa Huawei on pärjännyt hyvin jo pitkään.

Vastikään Huawein Honor-brändiin esiteltiin uusi Note 10 -malli, jossa on peräti 6,9-tuumainen näyttö ja 5000 milliampeeritunnin akku. Pelaajia houkutteleva malli tuotiin ainakin aluksi myyntiin Kiinassa. Ominaisuuksistaan huolimatta Note 10 sijoittuu keskihintaluokkaan, sillä lähtöhinta on vain reilut 400 dollaria.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2