JavaScript is currently disabled.Please enable it for a better experience of Jumi.

Mikropiireistä saataisiin nykyistä paljon nopeampia, kun sähköiset signaalit korvattaisiin optisilla, siis valolla. Valo on kuitenkin piirin sisällä iso ongelma, se tahtoo vuotaa ja siroutua ympäriinsä. Amerikkalaisen Purduen yliopiston tutkijat ovat kehittäneet metamateriaalin, joka ratkaisee ongelman.

Purduen tutkijoiden kehittämä ratkaisu on optiset johtimet ympäröivä verhousmateriaali. Sen ansiosta signaali pysyy tiukasti aalto-ohjaimessa (waveguide), vaikka johto kiemurtelisi tiukissa mutkissa. Aiemmin signaali on näissä kohdin hajautunut, jolloin bittejä katoaa.

Professori Zubin Jacobin mukaan tutkijoiden tavoitteena on, että bitit kulkevat optisessa linkissä tiukoissakin mutkissa ilman, että energiaa häviää lämpönä. Purduen tutkijoiden kehittämä materiaali on anisotrooppinen, ts. valo voi sen sisällä kulkea eri nopeuksilla eri suuntiin.

Tämän ansiosta tutkijat pystyivät kontrolloimaan valon vuotamista viereisiin aalto-ohjaimiin. Tämän ansiosta signaalit eivät ”ylikuulu” eivätkä bitit sekoitu.

Tutkijoiden mukaan ultraohuen metamateriaalien läpi vuotaa vain erittäin vähän valoa. Tämä tekee optisesta linkistä riittävän luotettavan.

 
 

ETNtv

Watch ECF18 videos

 

Tämän takia Huaweita pelätään

Maailmalla on käynnissä omituinen sota, jossa yhä useammat maat kieltävät kiinalaisten laitevalmistajien laitteiden käytön tulevissa 5G-verkoissa. Mutta miksi amerikkalaiset pelkäävät Huaweita? MIT Technology Review -lehti listaa kuusi syytä.

Lue lisää...

IoT-solmun voi toteuttaa valmiilla alustalla

Artikkelissa kuvataan, miten SoC-piirille suunnitellaan datankeruuseen, analyysiin ja ohjaukseen tarkoitettu IoT-solmu käyttäen Adesto Technologiesin SmartEdge-alustaa. Suunnittelussa paneudutaan erityisesti ohjaussilmukoiden nopeuttamiseen yhdistettynä tehokkaaseen tiedonsiirtoon ja parempaan turvallisuuteen.

Lue lisää...

LATEST NEWS

 

NEWSFLASH

 
ETN_fi The next Linux kernel will be called 5.0. See https://t.co/w0D75j9wCI and https://t.co/HkrVCuyfST
ETN_fi Digi-Key arpoi Electronicassa Chevy Camaro V8 -avoauton. Voittajaksi valikoitui regensburgilainen opiskelija Marco.… https://t.co/3P0cNN5wfZ
ETN_fi ams:n 3D-kasvontunnistus tulossa Snapdragonille: ams and Qualcomm Technologies to focus engineering strengths on ac… https://t.co/XpYvAvGEp1
ETN_fi Disobey-hakkeritapahtuma tammikuussa neljättä kertaa Helsingissä https://t.co/pBdYFx7jUr @Disobey_fi
ETN_fi Viranomaisverkko Virveen tulee mobiililaajakaista ensi vuonna. Kumppanioperaattorikin selviää kilpailutuksessa v. 2… https://t.co/TtNorpIQy2